Πέμπτη 19 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σήμερα το συλλαλητήριο για Ασφαλιστικό και συντάξεις

Στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια. Πάνω από 50 πούλμαν απ' όλη τη χώρα δρομολογούν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές Οργανώσεις

Πάνω από 50 πούλμαν με συνταξιούχους φτάνουν σήμερα στην Αθήνα για το συλλαλητήριο
Πάνω από 50 πούλμαν με συνταξιούχους φτάνουν σήμερα στην Αθήνα για το συλλαλητήριο
Σήμερα, στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διαδηλώνουν για να μπει φρένο στη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, αλλά και για να εμποδιστούν τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης συνολικά στην Κοινωνική Ασφάλιση. Στο συλλαλητήριο θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν εργατικά συνδικάτα και οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, που συμμετέχουν με πανελλαδική κινητοποίηση. Πάνω από 50 πούλμαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας αναμένεται να φτάσουν σήμερα στην Αθήνα, επαληθεύοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι οι απόμαχοι της δουλειάς δεν το βάζουν κάτω, διεκδικούν και συντονίζονται με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Από τη Θεσσαλονίκη, η μετακίνηση θα γίνει δωρεάν, με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν αύριο στις 9 το πρωί από το Αγαλμα Βενιζέλου. Πούλμαν για εργαζομένους και συνταξιούχους δρομολογούνται επίσης από το Λαύριο (4.30 μ.μ., Αγαλμα των Μεταλλωρύχων), την Καλαμάτα (2 μ.μ., Εργατικό Κέντρο) και τη Λαμία (1.15 μ.μ., πλατεία Πάρκου).

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις των συνταξιούχων για το συλλαλητήριο της Αθήνας έχουν οριστεί στις 5.15 μ.μ., στα εξής σημεία:

  • Ομόνοια: Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Καβάλα, Κατερίνη, Εδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Αμφισσα, Γιάννενα, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Αρτα, Πελοπόννησος, Νησιά.
  • Σύνταγμα: Γλυφάδα, Καλλιθέα, Υμηττός, Βύρωνας, Καισαριανή, Ζωγράφου, Αγ. Δημήτριος, ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, Δημόσιο, Επισιτισμός, ΟΑΕΕ, Λαύριο, Λούτσα, ΕΛΤΑ, ΟΤΑ, ΤΑΕ, Σωματείο Εφημεριδοπωλών.
  • Κάνιγγος: Αθήνα, Πειραιάς, Αγ. Παρασκευή, Αιγάλεω, Ανω Λιόσια, Ιλιον, Σαλαμίνα, Μαρούσι, Μενίδι, Ν. Ιωνία, Περιστέρι, Ν. Φιλαδέλφεια, Χαλάνδρι, Νίκαια, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μέγαρα, Ν. Πέραμος, ΝΑΤ, ΟΣΕ.

Αντίστοιχα, η προσυγκέντρωση συνδικάτων, μαζικών φορέων, γυναικών, νεολαίας και Λαϊκών Επιτροπών έχει οριστεί στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους σε προσυγκέντρωση στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η ΟΓΕ.

Ενόψει της σημερινής κινητοποίησης στην Αθήνα, τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά Σωματεία Δημοσίου - ΙΚΑ - ΟΑΕΕ στη Λιβαδειά έκαναν προχτές συγκέντρωση για το Ασφαλιστικό. Από τη Λιβαδειά θα αναχωρήσουν δωρεάν λεωφορεία για την Αθήνα στις 2.30 μ.μ., από την πλατεία «Λάμπρου Κατσώνη» (Ζάππειο). Σήμερα το πρωί, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ, στις 9 το πρωί, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των συνταξιούχων.

Σε άλλες πόλεις

Συγκεντρώσεις σήμερα Πέμπτη, θα γίνουν επίσης:

  • Στην Ικαρία, στον Εύδηλο στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου και την Παρασκευή 20 Ιούνη στον Αγιο Κήρυκο στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδριάσεων του παλιού δημαρχείου.
  • Στη Σάμο, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, από το Σωματείο Συνταξιούχων του νησιού.
  • Στην Κέρκυρα, στις 9.30 π.μ. θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ και στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στο Σαρόκο.
  • Στην Κω, στις 7.30 μ.μ. στην πλ. Καζούλη από το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.
  • Στη Μυτιλήνη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λέσβου και την Παλλεσβιακή Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συναφών Φορέων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ