Πέμπτη 19 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγελίες για την υγιεινή και ασφάλεια στη Ζώνη

Γενικευμένα κρούσματα παραβίασης των κανόνων ασφάλειας στην εργασία διαπιστώνουν το τελευταίο διάστημα τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που συμμετέχουν με εκπρόσωπό τους στις Μεικτές Επιτροπές Ελέγχου. Τη σχετική καταγγελία κάνουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών. Καλούν «όλες τις αρμόδιες αρχές, χωρίς ολιγωρία, να παρέμβουν και να επιληφθούν, πριν θρηνήσουμε για άλλη μια φορά θύματα».

Στην ανακοίνωση - καταγγελία σημειώνεται: «Τις τελευταίες ημέρες κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιούνται από τις Μεικτές Επιτροπές Ελέγχου για την τήρηση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, σε επισκευαζόμενα πλοία, διαπιστώθηκαν σοβαρότατες παραβάσεις των κανόνων ασφαλείας, αλλά και εκτεταμένη ανασφάλιστη - "μαύρη εργασία". Συγκεκριμένα:

Την Τετάρτη 11/6/2014 σε έλεγχο που πραγματοποίησε η Μεικτή Επιτροπή Περάματος - Σαλαμίνας για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων στο πλοίο "Ε/Ο ΜΥΤΙΛΗΝΗ", στη μεγάλη πλωτή δεξαμενή του Περάματος, διαπίστωσε ότι σε τουλάχιστον 5 διαφορετικούς κλειστούς χώρους (δεξαμενές) γίνονταν ή είχαν γίνει εκτεταμένες εργασίες με χρήση φλόγας, χωρίς αυτό να προβλέπεται από το ισχύον πιστοποιητικό "gas free" του πλοίου. Για την παραπάνω παράβαση συνελήφθη ο ένας εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης από το Λιμεναρχείο Περάματος. Το συνεργείο "ARCO ΕΠΕ" που πραγματοποιούσε τις επισκευές στο πλοίο "ΜΥΤΙΛΗΝΗ", είναι ιδιοκτησία του πρώην προέδρου της Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά, που σαν προεδρείο της παραπάνω Ενωσης, όλο το προηγούμενο διάστημα, πίεζαν την κυβέρνηση απαιτώντας την κατάργηση των Μεικτών Επιτροπών Ελέγχου. Η κυβέρνηση, ικανοποιώντας το αίτημά τους, προσπαθεί να απαξιώσει τις Μεικτές Επιτροπές, με "πλαφόν" ελέγχων πέντε το μήνα, αδιαφορώντας για τα αιτήματα των εργαζομένων που κατ' επανάληψη έχουν τεθεί από τα προεδρεία των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

  • Σήμερα Τρίτη 17/6/2014 στο Ν. Μόλο Δραπετσώνας, στο πλοίο "M/V VASTERVIK" γίνονταν εκτεταμένες εργασίες επισκευής, με ανασφάλιστους εργαζόμενους και χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια.
  • Στο Ναυπηγείο "ΤΣΑΓΓΑΡΙΝΟΥ" στο Πέραμα, στο πλοίο "ΓΙΑΝΝΗΣ" γίνονταν εκτεταμένες εργασίες επισκευής, με ανασφάλιστους εργαζόμενους, χωρίς και εκεί να υπάρχει σχετική άδεια. Στο ίδιο πλοίο το συνεργείο "ΜΠΑΛΚΑΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ΣΙΑ" πραγματοποιούσε εργασίες με φλόγα χωρίς άδεια».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εγκλημα διαρκείας σε βάρος της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευή (2019-05-30 00:00:00.0)
Σοβαρές καταγγελίες για ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (2017-02-11 00:00:00.0)
Καταγγέλλει ελλείψεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας (2016-10-12 00:00:00.0)
Οι εξελίξεις στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα (2011-01-06 00:00:00.0)
Καθάριζαν τάνκια με σαγιονάρες! (2005-08-03 00:00:00.0)
Υπονομεύουν την πενταμελή επιτροπή ελέγχου (2003-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ