Πέμπτη 19 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και εξ αποστάσεως τώρα η «επιμόρφωση»

Καθημερινές είναι οι αγωνιστικές παρεμβάσεις των εκπαιδευτικών στις περιοχές όπου επιχειρείται η πραγματοποίηση σεμιναρίων «επιμόρφωσης» διευθυντών σχολείων για την εφαρμογή της αξιολόγησης.

Ο Β' κύκλος επιμόρφωσης στελεχών εκπαίδευσης απευθύνεται σε διευθυντές σχολείων. Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, «επιδιώκεται η επιμόρφωση των διευθυντών οι οποίοι, σύμφωνα με το ΠΔ 152, άρθρο 4, θα εμπλακούν ως αξιολογητές στην αξιολόγηση, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με το πλαίσιο, τις διαδικασίες και τα κριτήρια της αξιολόγησης».

Υπουργείο Παιδείας και διοίκηση της εκπαίδευσης, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, δεν περιορίζονται στο να παίζουν «κρυφτό» από τον κλάδο καλώντας με συνοπτικές διαδικασίες και μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο τους διευθυντές στα σεμινάρια. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το όργανο που έχει την επιτελική ευθύνη για την επιμόρφωση, επιστρατεύει τη μέθοδο της «εξ αποστάσεως επιμόρφωσης» προκειμένου να υπερπηδήσει το «εμπόδιο» των αγωνιστικών παρεμβάσεων των εκπαιδευτικών στα σεμινάρια, των στάσεων εργασίας και των απεργιών που κηρύσσονται.

Στο σχετικό έγγραφό του το ΙΕΠ αναφέρει ότι, «σε περιπτώσεις που δεν καθίσταται δυνατή η διά ζώσης επιμόρφωση, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, με την ευθύνη των Περιφερειακών Ομάδων Διοίκησης». Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τις Περιφερειακές Ομάδες Διοίκησης να συγκροτήσουν εκ νέου τμήματα επιμορφούμενων και να ορίσουν τους υπεύθυνους επιμορφωτές. Ζητά άμεσα να του αποσταλούν τα στοιχεία των επιμορφούμενων, «με έμφαση στους διευθυντές σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των οποίων η επιμόρφωση επείγει».

Τους εκπαιδευτικούς που δίνουν τη μάχη για να μην υλοποιηθούν τα σεμινάρια επιμόρφωσης των διευθυντών χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ