Σάββατο 21 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Οι εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ξεκίνησαν και απλώνονται σε όλη τη χώρα, μεταφέροντας παντού το σύνθημα «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν. Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!»

Συγκεκριμένα:

Στην ΑΘΗΝΑ, δεύτερη μέρα είναι σήμερα για το διήμερο Φεστιβάλ των ΤΕΙ, που γίνεται στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω και το πρόγραμμά του περιλαμβάνει: Συζήτηση με θέμα «Μύθοι και αλήθειες για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Μετά το πτυχίο τι;», παράσταση χορευτικής ομάδας και ταχυδακτυλουργού από το ΤΕΙ Πειραιά, συναυλίες με τους «Γιώργος και Βαγγέλης», «Μπουάτ Προοδευτικής ΚΚΦΑ», «Kuro Siwo», «Χύμα στο Κύμα», «Bright Black», Μίλτο Πασχαλίδη και λαϊκό γλέντι.

Αντίστοιχα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ γίνεται για δεύτερη μέρα το Φεστιβάλ των Οργανώσεων ΑΕΙ - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ και περιλαμβάνει: Επίδειξη πολεμικών τεχνών, εκδήλωση για τα 67 χρόνια από την εκτέλεση της Κούλας Ελευθεριάδου με τίτλο «Το αποτύπωμά σου στην Ιστορία βαρύ... Το μέλλον θα το κατακτήσουμε. Συνεχίζουμε...», συναυλίες με τον Πάνο Μουζουράκη και τους «KollektivA». Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό», ενώ θα διεξάγεται και σεμινάριο Photoshop ενάντια στο φασισμό.

Στην ΠΑΤΡΑ είναι δεύτερη μέρα σήμερα για το φεστιβάλ των Τομεακών Οργανώσεων ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ, στο Παλαιό Αρσάκειο. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7 μ.μ. και περιλαμβάνουν: Βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος «Πού είναι η μάνα σου μωρή;» από τον Γιώργο Σιδέρη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και με παρέμβαση της συγγραφέως του βιβλίου Δήμητρας Σ. Πέτρουλα, μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «ΕΕ vs Nεολαία: Πολεμική μηχανή στην υπηρεσία των μονοπωλίων», συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα και συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.

Ενάντια στο φασισμό

Με συναυλίες και μια σειρά άλλες δραστηριότητες ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, εμπλουτίζεται το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» αυτήν την περίοδο στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα προγραμματίζονται:

ΙΛΙΟΝ: Σήμερα Σάββατο, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, γίνεται αντιφασιστική συναυλία με τον Afaza. Θα μιλήσει ο Βασίλης Παπαβασιλείου, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου των Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σήμερα Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., συναυλία στην πλατεία Ευόσμου. Τη Δευτέρα 23 Ιούνη, συναυλία έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά μετά το τέλος των εξετάσεων και έκθεση φωτογραφίας ενάντια στο φασισμό στην πλατεία της Θέρμης. Την Τετάρτη 25 Ιούνη, στις 7 μ.μ., συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

ΗΜΑΘΙΑ: Την Τρίτη 24 Ιούνη, στις 5 μ.μ., διαγωνισμός σκίτσου στο πάρκο της Νάουσας.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Σήμερα Σάββατο, στις 8 μ.μ., συναυλία στο Πολύκεντρο.

ΚΙΛΚΙΣ: Σήμερα Σάββατο, στις 6 μ.μ., ιστορικός περίπατος στο βουνό Μπέλες.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Την Παρασκευή 27 Ιούνη, στις 7 μ.μ., προβολή της αντιπολεμικής ταινίας «Vals with bashir» και διαγωνισμός σκίτσου ενάντια στον πόλεμο. Το Σάββατο 28 Ιούνη, στις 7 μ.μ., αντιφασιστική συναυλία στον πεζόδρομο της Κατερίνης.

ΣΕΡΡΕΣ: Σήμερα Σάββατο, στις 6 μ.μ., διαγωνισμός αντιφασιστικού γκράφιτι, πίσω από το γήπεδο του Πανσερραϊκού.

ΧΑΝΙΑ: Αύριο Κυριακή, 8.30 μ.μ., εκδήλωση στα Παλιά Ρούματα, στην πλατεία του χωριού με βιντεοπροβολή και κρητικό γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ