Σάββατο 21 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μουσική διαμαρτυρία για τις συγχωνεύσεις

Στιγμιότυπο από τη συναυλία στο Περιστέρι
Στιγμιότυπο από τη συναυλία στο Περιστέρι
Μια λαϊκή βραδιά αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στις νέες συγχωνεύσεις σχολείων διοργάνωσαν το βράδυ της Τετάρτης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», η Ενωση Γονέων, η ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι Γονέων των υπό συγχώνευση 15ου, 29ου, 13ου, 33ου, 30ού και 49ου Δημοτικών Σχολείων Περιστερίου.

Η μουσική ομάδα του Συλλόγου «Ελλη Αλεξίου» ανέλαβε το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης στην οποία συναντήθηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι φορείς που όλο το προηγούμενο διάστημα ανέπτυξαν πολύμορφες πρωτοβουλίες συντονισμού και δράσης για να μην κλείσει κανένα σχολείο.

Θυμίζουμε ότι οι συντονισμένες κινητοποιήσεις από πολλές περιοχές της Αττικής ανάγκασαν εκπροσώπους της διοίκησης της εκπαίδευσης να δηλώνουν ότι οι συγχωνεύσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα επανεξεταστούν, ενώ συνέβαλαν στο να «παγώσουν» τα σχέδια για συγχωνεύσεις στη Δευτεροβάθμια. Αυτά βέβαια δεν δημιουργούν εφησυχασμό, αλλά δίνουν δύναμη στον αγώνα ώστε κανένα σχολείο να μην κλείσει. Τα σχολεία και οι μαθητές δεν είναι νούμερα ή «έξοδα». Μειώνοντας τα σχολεία, η κυβέρνηση δυσχεραίνει τους όρους μόρφωσης για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Ανάμεσα στα σχολεία που προβλέπεται να καταργηθούν είναι και το εξαθέσιο 67ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, για το οποίο το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή. Οπως επισημαίνουν οι βουλευτές του Κόμματος Ν. Καραθανασόπουλος και Ν. Μωραΐτης, που υπογράφουν την Ερώτηση, με αυτή την επιλογή της κυβέρνησης κορυφώνεται η ταλαιπωρία των παιδιών λαϊκών οικογενειών στην εργατογειτονιά των Ζαρουχλέικων της Πάτρας. Θα δυσκολέψει παραπέρα η ήδη μετ' εμποδίων εκπαιδευτική διαδικασία για μαθητές που ήδη στεγάζονται σε ενοικιαζόμενο κτίριο, κάνουν μάθημα σε κοντέινερ σε κακές συνθήκες, ενώ θα επιβαρύνει και τους μαθητές των γειτονικών σχολείων. «Γονείς και εκπαιδευτικοί δικαιολογημένα αντιδρούν στην κατάργησή του», δηλώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, καλώντας τον αρμόδιο υπουργό να ανακαλέσει την απόφαση και να παρθούν μέτρα για ανέγερση νέου κτιρίου με σύγχρονο εξοπλισμό στο ιδιόκτητο οικόπεδο του σχολείου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών.


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στις νέες συγχωνεύσεις (2013-06-20 00:00:00.0)
Δυναμική διαμαρτυρία για συμπτύξεις - μετακινήσεις (2012-12-12 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τα προβλήματα των σχολείων (2012-12-01 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για την πτώχευση της Παιδείας (2012-11-17 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στη συρρίκνωση του δικαιώματος στην Παιδεία (2012-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ