Σάββατο 21 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Ιστορία τρόμου» για τη λαϊκή οικογένεια οι αναδιαρθρώσεις

Αναφορά του ΚΚΕ στη Βουλή με τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής

Από την κινητοποίηση γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών της Αττικής στις 11 Ιούνη
Από την κινητοποίηση γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών της Αττικής στις 11 Ιούνη
Τα αιτήματα και οι ανάγκες του γονεϊκού κινήματος, όπως αυτά καταγράφονται σε υπόμνημα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής κατέθεσαν ως Αναφορά στη Βουλή οι βουλευτές Γ. Γκιόκας, Λ. Κανέλλη, Χρ. Κατσώτης, Διαμ. Μανωλάκου και Σπ. Χαλβατζής.

Η Ομοσπονδία ζητά να μη γίνουν νέες συγχωνεύσεις στα σχολεία, να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή καθώς και να καταργηθεί η νέα ΚΥΑ για τη μεταφορά των μαθητών, εξασφαλίζοντας τη δωρεάν, ασφαλή δημόσια μεταφορά τους και την ατέλεια για όλους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Οι εξαγγελίες και οι αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση είναι ιστορία τρόμου για τη λαϊκή οικογένεια», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο υπόμνημα οι εκπρόσωποι των γονιών της Αττικής. Και αναφέρονται στην υποχρηματοδότηση, με τον κρατικό προϋπολογισμό να δίνει 5,2 δισ., λιγότερα από όσα δίνουν τα ελληνικά νοικοκυριά για την εκπαίδευση των παιδιών. Αναφέρονται στις νέες συγχωνεύσεις, επισημαίνοντας ότι «είναι κοινή εκτίμηση όλης της σχολικής κοινότητας ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα επανέλθουν συμπτύξεις τμημάτων για να "πιαστεί" το δόγμα 25 κατ' ελάχιστον παιδιά ανά τάξη, με ό,τι αυτό σημαίνει για το παιδαγωγικό έργο και τις θέσεις των εκπαιδευτικών». Τονίζουν ότι «η Τράπεζα Θεμάτων είναι ένα μέτρο που μετατρέπει τη διαδικασία της μάθησης στο Λύκειο στη λεγόμενη εκπαίδευση με ΣΟΣ», «αυξάνει τους ταξικούς φραγμούς στρέφοντας την πλειοψηφία των μαθητών που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην κατάρτιση». Για την Ειδική Αγωγή η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από τα υπόλοιπα σχολεία». Σήμερα ελάχιστα από αυτά λειτουργούν και τα περισσότερα παιδιά βρίσκονται σπίτια τους και έπεται και συνέχεια με το νομοσχέδιο που υποβαθμίζει τη δημόσια Ειδική Αγωγή και εμπορευματοποιεί δομές και υπηρεσίες.

Τέλος, η Ομοσπονδία αναφέρεται στο θέμα της μεταφοράς μαθητών από και προς το σχολείο, που παρουσιάζεται ακόμα πιο οξυμένο, αφού «η νέα ΚΥΑ με τις νέες χιλιομετρικές αποστάσεις και η πειθήνια εφαρμογή της από τις περιφέρειες προδιαγράφουν τον αποκλεισμό παιδιών από τα σχολεία τους», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι γονείς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτεί άμεση λύση για τη μεταφορά μαθητών (2023-11-03 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα για χιλιάδες οικογένειες με τη μεταφορά μαθητών (2023-10-25 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τους χιλιομετρικούς περιορισμούς (2019-01-30 00:00:00.0)
Ο αγώνας για σύγχρονη, ασφαλή μεταφορά των μαθητών συνεχίζεται (2014-08-02 00:00:00.0)
Συντονισμός και κλιμάκωση του αγώνα (2009-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ