Τετάρτη 30 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Κινητοποίηση για τους χιλιομετρικούς περιορισμούς

Αύριο Πέμπτη στις 12 μ. στο υπουργείο Παιδείας

Με κεντρικό αίτημα την «κατάργηση των χιλιομετρικών εμποδίων στη μόρφωση των παιδιών μας», η Πανελλήνια Ενωση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας που διοργανώνουν Καλλιτεχνικά Σχολεία, αύριο Πέμπτη στις 12 μ. Οι γονείς αντιδρούν στην εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις μεταφορές μαθητών, που θέτει νέα εμπόδια για τη δωρεάν μετακίνηση από και προς το σχολείο. Ειδικότερα, με την ΚΥΑ που πρακτικά τίθεται σε ισχύ από το 2019 - 2020 μπαίνουν χιλιομετρικοί περιορισμοί, 3 χλμ. για το Γυμνάσιο και 5 χλμ. για το Λύκειο, προκειμένου οι μαθητές να δικαιούνται δωρεάν μεταφορά. Για τα Μουσικά Σχολεία ορίζει ότι τα παιδιά δικαιούνται μεταφορά όταν κουβαλούν βαριά όργανα, ενώ αν κουβαλούν ελαφριά όργανα πρέπει να μένουν πάνω από 1,5 χλμ. από το σχολείο.

Το ζήτημα ανέδειξε ο Σύλλογος Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, μέσα και από τη μουσική - καλλιτεχνική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ενωση Γονέων του δήμου, με τη συμμετοχή και άλλων σχολείων, την περασμένη Κυριακή. Οπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, καλώντας παράλληλα στην αυριανή κινητοποίηση, η ΚΥΑ ουσιαστικά αφαιρεί το δικαίωμα της δωρεάν μεταφοράς στα 2/3 των μαθητών που φοιτούν τώρα, ποσοστό που θα πολλαπλασιαστεί στο μέλλον αν ληφθούν υπόψη τα παιδιά που θα πάνε στο Λύκειο αλλά και εκείνα που θα θελήσουν να φοιτήσουν στο μέλλον στο σχολείο. Από την πλευρά των γονιών σημειώνεται επίσης ότι με βάση τα δεδομένα που δημιουργεί η ΚΥΑ, οι μαθητές θα κληθούν να διανύουν καθημερινά χιλιόμετρα, κάτω από διαφορετικές καιρικές συνθήκες, πεζοί η επιβιβαζόμενοι και μετεπιβιβαζόμενοι σε ένα ή δύο διαφορετικά μέσα αστικής συγκοινωνίας, με αναμονή στις ενδιάμεσες στάσεις, κουβαλώντας ογκώδη αντικείμενα απαραίτητα για την εκπαίδευσή τους, και έχοντας να αντιμετωπίσουν και ένα ωράριο διευρυμένο κατά 10 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως.

Στην αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας συμμετέχουν επίσης το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ