Τετάρτη 30 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ
Σοβαρά κτιριακά προβλήματα στο 14ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα συστεγαζόμενα 14ο και 19ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου και τα οποία έχουν επιπτώσεις στην υγιεινή και την ασφάλεια των 400 μαθητών τους, ζητάει από τη δημοτική αρχή η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Βόλου.

Οπως αναφέρει σε Ερώτηση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο:

-- Το μαρμάρινο προαύλιο του 14ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζει καθίζηση, με αποτέλεσμα το όμβρια ύδατα που συγκεντρώνονται από όλη τη σκεπή του κτιρίου μέσω των υδρορροών να κατευθύνονται προς τα θεμέλια του σχολείου με κίνδυνο διάβρωσής τους. Επίσης, το σχολείο δεν έχει ελαιοχρωματιστεί τα τελευταία χρόνια και οι εσωτερικοί χώροι αποτελούν εστίες μόλυνσης, ενώ στην εξωτερική τοιχοποιία παρατηρούνται σημαντικές φθορές στους σοβάδες και στην πλακόστρωση. Το μεγαλύτερο, όμως, πρόβλημα στο ίδιο σχολείο αποτελούν οι τουαλέτες, όπου τις πρωινές ώρες δεν υπάρχει καθαρίστρια και παρουσιάζουν ένα ανθυγιεινό αποκρουστικό θέαμα. Την εικόνα έλλειψης υγιεινής συμπληρώνουν οι φθαρμένες «φουσκωμένες» πόρτες - εστίες μόλυνσης και η παντελής απουσία εξαερισμού στις τουαλέτες των κοριτσιών.

-- Η πόρτα της αυλής είναι στενή και ιδιαίτερα κατά την ταυτόχρονη έξοδο των μαθητών και των δυο σχολείων μετά το σχόλασμα των μαθημάτων παρατηρείται το αδιαχώρητο, με κίνδυνο τον τραυματισμό τους. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει αναδείξει το θέμα με σχετική Ερώτηση, ζητώντας να κατασκευαστεί μια νέα ασφαλής σύγχρονη έξοδος, καθώς επίσης και να παρθούν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Οδό Αθ. Διάκου, όμως η δημοτική αρχή δεν έχει λάβει κανένα μέτρο, ούτε έχει προγραμματίσει κάποια σχετική παρέμβαση.


-- Το υπόγειο του 19ου Δημοτικού Σχολείου σε κάθε δυνατή νεροποντή πλημμυρίζει με νερά της αποχέτευσης, λόγω κάποιας κακής κατασκευής στον αγωγό της αποχέτευσης δημιουργώντας μια επιπλέον εστία μόλυνσης.

-- Ακόμα, στο συγκρότημα των δυο σχολείων υπάρχει έλλειψη αιθουσών και υποδομών απαραίτητων για την παιδαγωγική και μορφωτική διαδικασία (χώρος για τμήμα ένταξης, γυμναστήριο, επαρκής αίθουσα εκδηλώσεων κ.ά.). Παρά το χρόνιο αίτημα των γονιών για κατασκευή νέου σχολικού διδακτηρίου στη συνοικία Χιλιαδού, δεν υπάρχει σχετικός σχεδιασμός από τη δημοτική αρχή, όπως δεν υπάρχει και συνολικότερο πρόγραμμα σχολικής στέγης για τη λύση του διδακτηριακού προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής και στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Υπογραμμίζοντας πως «η στάση της δημοτικής αρχής αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι στις προτεραιότητές της δεν έχει τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών, αλλά την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, που τους στηρίζει με έργα, με ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, με τα χρήματα που πληρώνουν οι δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών», η «Λαϊκή Συσπείρωση» ρωτάει τη δημοτική αρχή: Ποια άμεσα μέτρα θα πάρει για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στο 14ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου; Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση του προαυλίου, της πόρτας εισόδου, της τοιχοποιίας και του ελαιοχρωματισμού εσωτερικών χώρων; Τι πρωτοβουλίες θα πάρει για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών και πότε θα προχωρήσει στην επέκταση του ωραρίου των καθαριστριών μερικής απασχόλησης σε πλήρους για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών καθαριότητας στα σχολεία;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ