Σάββατο 2 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ο αγώνας για σύγχρονη, ασφαλή μεταφορά των μαθητών συνεχίζεται

Ανακοίνωση, με αφορμή τη συνάντηση που είχε την περασμένη Τετάρτη με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο για το θέμα της μεταφοράς μαθητών, εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Περιφέρειας Αττικής.

Σε αυτήν επισημαίνει: «Κατά τη συνάντηση, αρχικά ο υπουργός προφασίστηκε άγνοια για το ζήτημα (παρά τα πολλά υπομνήματα των γονιών και τις συναντήσεις ) και υποσχέθηκε (...θέλοντας να μας αποφύγει) να κανονίσει νέα συνάντηση, αυτήν τη φορά στο υπουργείο με τους συμβούλους του!

Επειτα, όμως, ο υπουργός πέρασε στην επίθεση: Είπε ότι δε θεωρεί αναγκαία καμία τροποποίηση της ΚΥΑ. Είπε πως από εδώ και πέρα μόνο μειώσεις θα έχουμε και προσπάθησε να στηρίξει το επιχείρημά του στο γνωστό πάρτι που γινόταν με τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλοί γονείς που μπορούν να πηγαίνουν και μόνοι τους τα παιδιά τους στα σχολεία. Ανέφερε ότι το δικαίωμα στην ευαισθησία δεν το έχουμε μόνο εμείς οι γονείς. Υποστήριξε, τέλος, ότι έφερε τροπολογία στη Βουλή που διευκόλυνε (!)τη διαδικασία της σχολικής μεταφοράς... Είναι η γνωστή τροπολογία του Ιούλη, που έδωσε το δικαίωμα στις περιφέρειες για γρήγορους διαγωνισμούς για τις νέες συμβάσεις που θα γίνονται με τη νέα ΚΥΑ (24001), απαγορεύοντας έτσι στις περιφέρειες να κάνουν παρατάσεις των παλιών συμβάσεων που είχαν καταρτιστεί με την παλιά και πιο ευνοϊκή ΚΥΑ (π.χ. στην Περιφέρεια της Αττικής με την παλιά ΚΥΑ τα δρομολόγια ήταν 916 , με τη νέα ΚΥΑ τα δρομολόγια γίνονται 560, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μάλιστα η περικοπή φτάνει το 60%).

Από την πλευρά μας δηλώσαμε ότι:

-- Οι γονείς ουδέποτε είχαν σχέση με το φαγοπότι των δισ. που επικαλείται ο υπουργός και είναι αποκλειστικά ευθύνη όσων κυβέρνησαν, όλα αυτά τα χρόνια.

-- Αντιθέτως το γονεϊκό κίνημα είχε εγκαίρως προειδοποιήσει και πρότεινε σταθερά τη θέση για δημιουργία ενός αποκλειστικά Ενιαίου, Δημόσιου και Δωρεάν Φορέα που το κράτος θα έχει την ευθύνη για σύγχρονη και ασφαλή σχολική μεταφορά με δικά του μέσα. Αυτή η πρόταση μεταξύ άλλων - όπως παραδέχονται ακόμα και στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων - είναι και οικονομικά συμφέρουσα!

Μέχρι σήμερα συνεχίστηκε η μεταφορά των μαθητών κάτω από την πίεση και πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών. Αυτό θα κάνουμε και στη συνέχεια. Ο δικός μας αγώνας πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη ότι τίποτε δε χαρίστηκε ποτέ και σε κανέναν. Τα δικαιώματα των παιδιών μας μπαίνουν στη μέγγενη της πλήρους εμπορευματοποίησης και δε θα το επιτρέψουμε.

Αυτό που φοβούνται όσοι εξυπηρετούν αυτή την πολιτική είναι οι μαζικοί αγώνες. Το δήλωσε χτες ευθαρσώς ο κ. Ντινόπουλος, λέγοντας: "Γίνεστε εκνευριστικοί με τις καραμούζες σας και τα τύμπανα στις κινητοποιήσεις που κάνετε κάτω από το υπουργείο".

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο δυναμικά!

Είναι μονόδρομος για κάθε γονιό που αγωνιά για το μέλλον των παιδιών του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ