Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Βομβιστική επίθεση στη Νότια Βηρυτό

BHΡΥΤΟΣ.--

Η δεύτερη βομβιστική επίθεση σε λιγότερο από μία βδομάδα συγκλόνισε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα Δευτέρας προς Τρίτη, νότιο προάστιο της Βηρυτού (Tayyouneh), όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα 25 κιλά εκρηκτικών με τα οποία είχε παγιδεύσει μία λευκή Μερσεντές που στάθμευσε στη μέση δρόμου, που βρισκόταν κοντά σε αστυνομικό σημείο ελέγχου και καφενείο που μετέδιδε ποδοσφαιρικό αγώνα του Μουντιάλ.

Από την ισχυρή έκρηξη σκοτώθηκε ο δράστης της επίθεσης, ο αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας Αμπντέλ Αμίμ Οντρόζ, τραυματίστηκαν άλλα 20 άτομα και σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές σε παρακείμενα κτίρια και ΙΧ αυτοκίνητα.

Την επίθεση καταδίκασε ο Λιβανέζος πρωθυπουργός, Ταμάμ Σαλάμ, σημειώνοντας ότι η χώρα του δε θα αφήσει το παραμικρό περιθώριο προκειμένου να μη γίνει πεδίο σύγκρουσης ενδοθρησκευτικών ή άλλων αντιπαραθέσεων.

Παρόμοια επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή σε περιοχή του Ανατολικού Λιβάνου, κοντά σε αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός άντρα των δυνάμεων ασφαλείας και τον τραυματισμό περίπου 20 διερχόμενων περαστικών.

Ας σημειωθεί πάντως ότι νωρίτερα, χτες, εκπρόσωπος των «Ταξιαρχιών Αμπντάλα Αζάμ» εκτόξευσε απειλές κατά της Χεζμπολάχ, υποστηρίζοντας ότι «δε θα έχει ειρήνη και ηρεμία» όσο υποστηρίζει ενεργά την κυβέρνηση Ασαντ στη Συρία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ