Πέμπτη 26 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Από τις εκδηλώσεις των ΤΕΙ Αττικής που έγιναν την περασμένη βδομάδα στο Μπαρουτάδικο
Από τις εκδηλώσεις των ΤΕΙ Αττικής που έγιναν την περασμένη βδομάδα στο Μπαρουτάδικο
«Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν. Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!», είναι το μήνυμα που μεταφέρει απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με τις πλούσιες εκδηλώσεις του που γίνονται αυτήν την περίοδο. Συγκεκριμένα:

Στα Γιάννενα

Σήμερα Πέμπτη, γίνεται το Φεστιβάλ της Οργάνωσης ΑΕΙ - ΤΕΙ Ιωαννίνων, στο πάρκο Λιθαρίτσια, από τις 8 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες πινγκ - πονγκ, βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» από την Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, συναυλίες με τα ερασιτεχνικά φοιτητικά συγκροτήματα «NoiHim» (ελληνικό ροκ), «Aspro Mauro» (alternative ροκ), «Ελληνικό» (έντεχνο σχήμα Φιλοσοφικής) κ.ά., μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι από σχήμα του Παιδαγωγικού Τμήματος.

Στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα Πέμπτη 26 και αύριο Παρασκευή, στο Γεντί Κουλέ, γίνεται το Φεστιβάλ Εργατικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έχει σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη, μπορείς χωρίς αφεντικά». Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 7.30 μ.μ. και περιλαμβάνει σήμερα Πέμπτη: Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα. Συναυλία με το έντεχνο συγκρότημα 3 ΛΑΛΟΥΝ. Ομιλία για τους μετανάστες, από τον Χρήστο Χήρα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι. Λαϊκό γλέντι. Αύριο Παρασκευή: Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή και τον αγώνα της Κούλας Ελευθεριάδου από θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Συναυλία με συγκροτήματα από τους χώρους μαθητείας και κατάρτισης. Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Κεντρική ομιλία από τον Δημήτρη Μαϊκίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Λαϊκό γλέντι με τους Πρατσινάκη, Ταλέα, Φραγκούλη.

Στην Αθήνα

Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 28 Ιούνη, γίνεται το Φεστιβάλ ΑΕΙ της ΚΝΕ στην Αθήνα, στη Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών (Ούλοφ Πάλμε 2, Ζωγράφου). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Παρασκευή 27 Ιούνη: Από τις 7.30 μ.μ., βιβλιοπαρουσίαση και συζήτηση με αφορμή την έκδοση «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» με την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλίες με φοιτητικά συγκροτήματα («black body radiation», «Hermits» κ.ά.), αλλά και με τους «KollektivA», και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι. Αντίστοιχα το Σάββατο 28 Ιούνη το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Από τις 7 μ.μ. παραδοσιακοί χοροί, συζήτηση για τη μετανάστευση νέων επιστημόνων με τίτλο «Είναι λύση η φυγή στο εξωτερικό;», συναυλίες με φοιτητικά συγκροτήματα («Roza Mostra», «Πούλα μου έρωτα», «Μπουάτ Προοδευτικής Κ.Κ.Φ.Α.» κ.ά.), συναυλία με τους Μίλτο Πασχαλίδη και Χρήστο Θηβαίο και λαϊκό γλέντι.

Στον Πειραιά

Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 28 Ιούνη, θα γίνουν και οι διήμερες εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Πειραιά. Το Φεστιβάλ του Πειραιά θα φιλοξενηθεί στο πάρκο Δηλαβέρη, οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 7 μ.μ. και την Παρασκευή 27 Ιούνη θα μιλήσει εκεί ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αύριο Παρασκευή: Εκδήλωση με θέμα «Η εποχή της αθωότητας του Μουντιάλ έχει τελειώσει...» με τους: Μιχάλη Λεάνη, αθλητικογράφο στο «Σπορτ fm», Ηλία Σαλπέα, δημοτικό σύμβουλο Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και Δημήτρη Βιτάλη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Συναυλία με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα. Στις 9 μ.μ., η ομιλία του Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα από το «Ανηφόρι».

Το Σάββατο 28 Ιούνη: Συζήτηση με θέμα «Το μέλλον μας δε θ' αφήσουμε να είναι η ανεργία και η κακοπληρωμένη δουλειά», με τον Μανώλη Ραπανάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Πειραιά της Οργάνωσης. Συναυλία με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα. Συναυλία με τους «KollektivA». Συναυλία με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Επίσης, στο διήμερο Φεστιβάλ του Πειραιά θα συλλέγονται ρούχα και τρόφιμα που θα δοθούν στις Λαϊκές Επιτροπές και θα συγκεντρώνονται συμμετοχές από δασκάλους και από μαθητές για να λειτουργήσουν Λαϊκά Φροντιστήρια από το νέο σχολικό έτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ