Παρασκευή 27 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΠΑΤΡΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δ. Ελλάδας - Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων έκαναν χτες η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, απαιτώντας να μην κλείσει καμία κοινωνική δομή των δήμων της Αχαΐας (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, «Βοήθεια στο Σπίτι», βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί). Στην κινητοποίηση πήραν μέρος και συνταξιούχοι. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ προγραμματίζουν νέα παράσταση διαμαρτυρίας με σωματεία, γονείς, ΑμΕΑ, απαιτώντας μεταξύ άλλων αύξηση των κονδυλίων, χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών από το κράτος και αντιδρώντας στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησής τους.

«ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ»: Απεργούν το Σάββατο 28 Ιούνη, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ». Απαιτούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών, ανάκληση των απολύσεων, να μην γίνει καμία απόλυση, πενθήμερη εργασία με κυλιόμενο ρεπό. Με ανακοίνωσή του το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση σημειώνει ότι η εταιρεία, τρεις μήνες μετά τη συμφωνία Franchise με τον Μαρινόπουλο προχώρησε σε κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις. Συνεχίζει να καθυστερεί τα δεδουλευμένα (μισθούς, επιδόματα, υπερωρίες, Κυριακές), εντατικοποιεί την εργασία, μετακινεί προσωπικό σε παραθαλάσσια καταστήματα και απαιτεί από το προσωπικό να μοιράσουν φυλλάδια.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Σταθερά υπέρ της «αξιολόγησης» του προσωπικού τάχτηκε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και στη χτεσινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Ο υπουργός Υγείας είπε ότι υπάρχει «δομική διαφορά» και υποστήριξε ότι η «αξιολόγηση» δε «συνδέεται επ' ουδενί με απολύσεις αλλά με τη βελτίωση του υπαλλήλου». Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ διαφώνησε μόνο με το ποσοστό και όχι με την όλη διαδικασία της «αξιολογόησης». Κατά της «αξιολόγησης» συνολικά τάχτηκε η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, τονίζοντας ότι αποτελεί το μηχανισμό εκείνο που ενισχύει τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΥΠΟΙΚ: Εξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη συγκεντρώθηκαν χτες οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και σχολικοί φύλακες, με αίτημα να συναντήσουν τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο. Η συνάντηση δεν έγινε, καθώς όπως ενημερώθηκαν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος ήταν στο εξωτερικό. Οι απολυμένες καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες διεκδικούν την άμεση επαναπρόσληψή τους. Στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ και υπήρξε μικροένταση.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Σύσκεψη για το Ασφαλιστικό οργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, σήμερα Παρασκευή 27 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ. στα γραφεία του (Ευγενίδου 5, πλατεία Αγ. Λουκά).

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή την Πέμπτη 3/7 μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής. Την ίδια μέρα θα κάνουν συγκέντρωση στις 11 μ., στη Διεύθυνση Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας (Σολωμού 60). Οι εργαζόμενοι διεκδικούν υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα (6 - 10 μήνες), αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση των δομών και την επιβολή τροφείων στους γονείς.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς καλεί στην παράσταση της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ - αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Αλλαξε τον κόσμο, το έχει ανάγκη», που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 30/6, στις 8 μ.μ., στο αμφιθέατρο του 4ου - 5ου Λυκείου Βότση (Μ. Αλεξάνδρου και Αν. Θράκης).

ΠΡΩΗΝ ΟΣΚ: Ερωτήματα για τις προθέσεις της εργοδοσίας να περικόψει τις ήδη μειωμένες αποδοχές τους καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Κτιριακές υποδομές», πρώην ΟΣΚ. Παράλληλα, η Διοίκηση επιχειρεί να κόψει και βασικές κοινωνικές παροχές. Χαρακτηριστικά στον Κανονισμό Λειτουργίας και Προσωπικού της νέας εταιρείας δεν έχουν βάλει καμία συγκεκριμένη πρόβλεψη για παιδικούς σταθμούς, κατασκηνώσεις, κ.ά., συνεχίζει να εκκρεμεί το ζήτημα με τις εκτός έδρας αποζημιώσεις, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις ακόμα και σε απολύτως αναγκαία υλικά και υποδομές για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ