Πέμπτη 24 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Γλυκιά ήττα... πικρή νίκη

Αλλος νίκησε άλλος χαμογέλασε στον αγώνα Περιστέρι -Παναθηναϊκός

Sportidea

Αλλος νίκησε άλλος χαμογέλασε στον αγώνα Περιστέρι -Παναθηναϊκός
Προσπάθησε αλλά τελικά δεν τα κατάφερε το Περιστέρι να αλλάξει το σκηνικό στο ρετιρέ της βαθμολογίας στην Α1 κατά την τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα του Αργυρή Πεδουλάκη στην αυλαία της κανονικής φάσης του πρωταθλήματος εκπλήρωσε τον στόχο που είχε κατά το ήμισυ. Επικράτησε μεν του Παναθηναϊκού με 66-61 αλλά δεν μπόρεσε να καλύψει τη διαφορά για να... σβήσει την ήττα από το πρώτο παιχνίδι, αφού χρειαζόταν το +9. Οπως και να έχουν τα πράγματα όμως, η νίκη επί του Παναθηναϊκού (πρώτη μετά από 4 χρόνια) αποτελεί το επισφράγισμα στη σπουδαία πορεία που παρουσίασε φέτος στο πρωτάθλημα, ενώ αποτελεί και το καλύτερο εφαλτήριο ενόψει της δύσκολης συνέχειας των πλέι οφ. Πάντως, οι γηπεδούχοι σε κάποια στιγμή άγγιξαν τον στόχο τους όταν έφθασαν τη διαφορά στο +7 (50-43 στο 26`) αλλά κάτι ο υπέρμετρος ενθουσιασμός, κάτι η εμπειρία ορισμένων παικτών του Παναθηναϊκού, του στέρησαν αυτή τη χαρά. Καλύτερος από τους νικητές ήταν ο Φορντ (22π) ενώ από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Φώτσης (13π). Στους χαρούμενους της τελευταίας αγωνιστικής συγκαταλέγεται και ο Πανιώνιος που επικράτησε εκτός έδρα της Νήαρ Ηστ με 71-61 και κατέκτησε τελικά την πέμπτη θέση. Κορυφαίος των Νεοσμυρνιωτών ήταν ο Γιούρι Ζντοβτς που πέτυχε 16 πόντους. Ετσι μετά από αυτό το αποτέλεσμα χωρίς ουσία ήταν η επικράτηση του Ηρακλή επί του Μακεδονικού με 82-76.

Κατά τ' αλλά, με νίκες έκλεισαν την κανονική φάση του πρωταθλήματος οι δυο εκ της τετράδας της κορυφής, Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του ΠΑΟΚ 98-87 ενώ η ΑΕΚ ανεβάζοντας την απόδοσή της στο τελευταίο δεκάλεπτο και με μπροστάρη τον Ντικούδη επικράτησε του Αμαρουσίου με 98-73. Μελανό σημείο όμως για τους «κιτρινόμαυρους» ο τραυματισμός του Στεπάνοφ για μια ακόμη φορά. Τέλος, εύκολη νίκη πέτυχε το Ηράκλειο επί του Αρη με 101-80, ενώ η Δάφνη επικράτησε του Μίλωνα εκτός έδρας με 79-75.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 48, Περιστέρι 48, Ολυμπιακός 47, ΑΕΚ 46, Πανιώνιος 42, Ηρακλής 42, ΠΑΟΚ 39, Μαρούσι 37, Δάφνη 36, Ηράκλειο 35, Νήαρ Ηστ 34, Αρης 33, Μίλων 30, Μακεδονικός 29. Σημ. υποβιβάζονται Μίλωνας και Μακεδονικός.

  • Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου τα ζευγάρισα που σχηματίστηκαν για την πρώτη φάση των πλέι οφ είναι: Ολυμπιακός-Ηρακλής, ΑΕΚ-Πανιώνιος, Δάφνη-Αρης, Ηράκλειο-Νήαρ Ηστ. Δε μετέχουν σε αυτή τη φάση οι Παναθηναϊκός, Περιστέρι, ΠΑΟΚ, Μαρούσι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ