Πέμπτη 24 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - «ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΕΙΑ»
«Αστέρια» στο ΟΑΚΑ

Βραδιά... αστεριών θα είναι η 11η του Ιούνη, καθώς στο ΟΑΚΑ θα συναντηθούν κορυφαίοι αθλητές από όλον τον κόσμο, προκειμένου να λάβουν μέρος στο διεθνές Γκραν Πρι «Τσικλητήρεια». Ενα Γκραν Πρι που τις περασμένες χρονιές συγκέντρωσε τα βλέμματα των φίλων του κλασικού αθλητισμού, αναμένεται να μοιράσει ανάλογες συγκινήσεις και φέτος. Οι Ελληνες πρωταθλητές, Κώστας Γκατσιούδης και Βούλα Τσιαμήτα έδωσαν το στίγμα για τη φετινή διοργάνωση.

Ο πρωταθλητής του ακοντισμού, Κώστας Γκατσιούδης, πρόβλεψε πως τα φετινά «Τσικλητήρεια» αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο γεγονός σε όλη την Ευρώπη, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει προκαταβολικά και τη συμπαράσταση του κόσμου. «Τα «Τσικλητήρεια» θα είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός σε όλη την Ευρώπη. Θα είναι το κορυφαίο μίτινγκ, σύμφωνα με τα ονόματα που θα αγωνιστούν. Προσωπικά, ως αθλητής, ζητώ τη συμπαράσταση του κόσμου, το χειροκρότημα του οποίου θα μας ενισχύσει στην προσπάθειά μας». Παρ' όλα αυτά τόνισε πως είναι νωρίς για μεγάλες επιδόσεις, αλλά δεν πρόκειται να λείψει το θέαμα. «Βέβαια, είναι πολύ νωρίς ακόμη για μεγάλες επιδόσεις. Δε σημαίνουν τίποτα ακόμη τα 88,50 μέτρα. Στη συνέχεια οι αθλητές θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις και θα ανεβάσουν τις επιδόσεις».

Η «χρυσή» παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριπλούν, Βούλα Τσιαμήτα, επανήλθε από τον τραυματισμό της και επισήμανε πως η βοήθεια του κόσμου θα είναι σημαντική: «Το σημαντικό για εμένα είναι η παρουσία του ελληνικού κοινού που αγαπά τον κλασικό αθλητισμό. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει στις προσπάθειές μας, ώστε να ανεβάσουμε τις προσωπικές επιδόσεις μας».

Το ΟΑΚΑ αναμένεται να γίνει πόλος έλξης και για τον Μορίς Γκριν, που σε αυτό το στάδιο είχε σημειώσει πριν δύο χρόνια το παγκόσμιο ρεκόρ των 9.79. Επίσης μέρος στους αγώνες θα πάρουν ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στα 200μ. Κώστας Κεντέρης, καθώς και οι κάτοχοι των παγκόσμιων ρεκόρ Κόλιν Τζάκσον (110μ. με εμπόδια), Χαβιέ Σοτομαγιόρ (ύψος) και Κιμ Μπάτεν (400μ. με εμπόδια).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ