Τρίτη 8 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΟΑΣΘ: Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν για σήμερα Τρίτη, στις 10.30 π.μ., η Γραμματεία Μεταφορών του ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης. Θα απαιτήσουν ενιαίο κρατικό φορέα μεταφορών που θα διασφαλίζει ασφαλείς, σύγχρονες και φθηνές συγκοινωνίες. Χρονικές ζώνες δωρεάν μετακίνησης για όλους. Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των συνταξιούχων, των μαθητών και των φοιτητών. Σβήσιμο όλων των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε ανέργους. Καμία μείωση μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ.

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ: Την απόλυση εργαζόμενου από την επιχείρηση «OTIS - ΒΕΡΕΜΗΣ» που δραστηριοποιείται στη συντήρηση, εγκατάσταση και επισκευή ανελκυστήρων, καταγγέλλει η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Το σωματείο κάνει λόγο για παράνομη και εκδικητική απόλυση, καθώς ο εργαζόμενος διεκδικούσε την εφαρμογή του κανονισμού που ορίζει ότι οι εργασίες συντήρησης και επισκευής πρέπει να γίνονται από δύο τεχνικούς, κόντρα στην τακτική της εταιρείας που τον ανάγκαζε να εργάζεται μόνος.

ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Με αφορμή τα πολλά τροχαία ατυχήματα - ορισμένα θανατηφόρα - που γίνονται το τελευταίο διάστημα στους παράδρομους της ΠΑΘΕ, στους οποίους λόγω των διοδίων έχει αυξηθεί η κίνηση, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας επαναφέρει το αίτημα για κατάργηση των διοδίων.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Τη δέσμευση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ότι θα υπογραφεί τρίμηνη σύμβαση για το καλοκαίρι, απέσπασαν οι καθαρίστριες του Ιδρύματος, οι οποίες εδώ και μέρες έδιναν αγώνα για να κρατήσουν τη δουλειά τους. Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας εκτιμά ότι η αποφασιστικότητα και η συμμετοχή των εργαζομένων στον αγώνα, σε συνδυασμό με την καθοριστική στήριξη των εκπροσώπων των ταξικών σωματείων, των Λαϊκών Επιτροπών και του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών, έχει συμβάλει στην απόσπαση της δέσμευσης της Πρυτανικής Αρχής για τη συνέχιση της εργασίας. Καλεί σε συσπείρωση για άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Κινητοποιήσεις διοργανώνουν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, που παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες και σε καθεστώς ανασφάλειας. Την Πέμπτη 10/7 θα κάνουν 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Αμυνας. Την Τρίτη 15/7 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας. Την Πέμπτη 17/7 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Ναυτιλίας και την Παρασκευή 18/7 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στα διόδια Ελευσίνας.

FORTHNET: Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προχωρά το σωματείο εργαζομένων Forthnet - Netmed, την πέμπτη 10 Ιούλη, στις 5.15 μ.μ., στα γραφεία του συλλόγου της ΟΓΕ στον Ταύρο (πλατεία Ατταλείας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ