Τρίτη 8 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παιχνίδια εντυπώσεων στην Εκτελεστική της ΓΣΕΕ

Συνεδρίασε χτες με αιχμή τις εξελίξεις στη ΔΕΗ

Με το θέμα της ΔΕΗ να κυριαρχεί, συνεδρίασε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Στη συνεδρίαση συμμετείχε αντιπροσωπεία από το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, προκειμένου - όπως ανακοίνωσε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας - «να αναλάβει άμεσα η ΓΣΕΕ πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της κατά μέτωπον επίθεσης, της αντεργατικής και αντικοινωνικής κυβέρνησης».

Τόσο η ΓΣΕΕ, όσο και η ΓΕΝΟΠ συμφώνησαν ότι η επιστράτευση ακυρώνει κάθε σκέψη για συνέχιση των κινητοποιήσεων με απεργία. Οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων, που τα προηγούμενα 24ωρα έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στα πόστα τους, αναλώθηκαν σε διαπιστώσεις περί «δημοκρατικής εκτροπής» της κυβέρνησης, που «επιστράτευσε τη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας».

Στο διά ταύτα, με προσθήκες που έκανε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της ΓΣΕΕ, κατέληξαν να απευθυνθούν στα ευρωπαϊκά συνδικάτα για συμπαράσταση, να μαζευτούν υπογραφές ενάντια στην επιστράτευση, να πάνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να υπάρξει συνεργασία με συνταγματολόγους.

Η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Αλεξάνδρα Μπαλλού, κατήγγειλε, στην τοποθέτησή της, τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που με την επιστράτευση επιχειρεί να επιβάλει το δόγμα «νόμος και τάξη» όχι μόνο στους απεργούς της ΔΕΗ, αλλά σε όλους τους εργαζόμενους που αντιδρούν στην αντιλαϊκή πολιτική. Σημείωσε ότι η επιστράτευση χτυπιέται με κλιμάκωση, η οποία προϋποθέτει κινητοποιήσεις στον κλάδο, αλλά και στήριξη απ' όλους τους εργαζόμενους.

Υπενθύμισε ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότειναν την Κυριακή στη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ να αποφασίσει απεργία για την Τετάρτη, αλλά όλες οι άλλες παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκαν ακόμα και να βάλουν την πρόταση σε ψηφοφορία. Τέλος, είπε ότι ο αγώνας, για να έχει προοπτική, θα πρέπει να βάζει στο στόχαστρο την ίδια τη στρατηγική της απελευθέρωσης στην αγορά Ενέργειας και πως αυτή η συζήτηση πρέπει να ενταθεί ανάμεσα στους εργαζόμενους. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, είπε, το ΠΑΜΕ θα πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

Στη συνεδρίαση, από τον επικεφαλής του ΕΜΕΙΣ και στέλεχος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλο, τέθηκε η πρόταση να αποφασίσει η ΓΣΕΕ απεργία για την Τετάρτη. Την πρόταση στήριξε ο Κιουτσούκης (ΔΑΚΕ) και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΑ). Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι την ίδια πρόταση για απεργία την Τετάρτη, κατέθεσαν οι εκπρόσωποί του στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, την Κυριακή.

Η αλήθεια είναι πέρα για πέρα διαφορετική. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΕΝΟΠ, όχι μόνο δεν κατέθεσαν πρόταση για απεργία την Τετάρτη, αλλά επιπλέον συντάχθηκαν με τις άλλες παρατάξεις και δεν άφησαν να μπει ούτε σε ψηφοφορία η πρόταση για απεργία που κατέθεσε το ΠΑΜΕ! Αυτό, βέβαια, σε τίποτα δεν τους εμπόδισε να εμφανιστούν χτες στην Εκτελεστική της ΓΣΕΕ και να παρουσιάσουν στους εργαζόμενους την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω, ζητώντας εκ του ασφαλούς από τη ΓΣΕΕ να αποφασίσει την απεργία που οι ίδιοι απορρίπτουν στον κλάδο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ