Τρίτη 8 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επίσημη ομολογία της νοθείας

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Το 56,4% των ψήφων συγκεντρώνει το στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ασράφ Γκάνι έναντι 43,5% του αντιπάλου του Αμπντουλά Αμπντουλά (η πλευρά του οποίου επανέλαβε ότι απορρίπτει τα αποτελέσματα), σύμφωνα με τα «προσωρινά αποτελέσματα» των προεδρικών εκλογών που ανακοίνωσε χτες η Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή του Αφγανιστάν.

Ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής Αχμαντ Γιούσουφ Νουριστάνι παραδέχτηκε ότι «δεν μπορούμε να αρνηθούμε τη νοθεία και τις παραβιάσεις στη διαδικασία, σε κάποιες περιπτώσεις ενεπλάκησαν οι δυνάμεις ασφαλείας και σε άλλες υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης, όπως κυβερνήτες ή πιο χαμηλόβαθμοι αξιωματούχοι». Τα αποτελέσματα δεν είναι «οριστικά», ανέφερε, αφού «από τώρα και στο εξής είναι ευθύνη της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής να ασχοληθεί με τις καταγγελίες».

Στο μεταξύ, το Σάββατο, οι Ταλιμπάν πυρπόλησαν περίπου 200 βυτιοφόρα που επρόκειτο να προμηθεύσουν με καύσιμα τη ΝΑΤΟϊκή αποστολή που ακόμα επιχειρεί στη χώρα. Η επίθεση σημειώθηκε λίγο έξω από την Καμπούλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ