Τρίτη 8 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΜΕΡΚΕΛ:
«Σοβαρή υπόθεση» η κατασκοπεία των ΗΠΑ σε βάρος συμμάχων

ΠΕΚΙΝΟ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τις ενδοϊμπεριαλιστικές τριβές ΗΠΑ - Γερμανίας τροφοδοτεί εκ νέου η προ ημερών σύλληψη 31χρονου Γερμανού που εργαζόταν για λογαριασμό των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών της BND και ομολόγησε πως διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Η Αγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια επίσκεψής της στο Πεκίνο, σχολίασε χτες πως εάν αληθεύουν οι πληροφορίες, τότε «πρόκειται για σοβαρή υπόθεση», καθώς «υπάρχει σαφής αντίφαση μεταξύ της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εταίρους και υπηρεσίες». Ενδιαφέρον πάντως προκαλεί η σπουδή Γερμανών αξιωματούχων να διευκρινίσουν πως παρά τις αρνητικές εντυπώσεις που προκαλεί το νέο σκάνδαλο κατασκοπείας έναντι της Γερμανίας, αυτό δε θα επισκιάσει τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - ΕΕ σε σχέση με την επίτευξη μίας μεταξύ τους συμφωνίας «ελεύθερου εμπορίου».

Γεγονός είναι πάντως πως οι ΗΠΑ αποφεύγουν να πάρουν θέση στην ομολογία του 31χρονου Γερμανού ότι την τελευταία διετία διενεργούσε κατασκοπεία προς όφελος της Ουάσιγκτον, καθώς χτες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρκέστηκε να διαβεβαιώσει για τη διενέργεια «έρευνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ