Παρασκευή 11 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΣΟ - ΠΕΟ
Επίσκεψη αλληλεγγύης στους απεργούς της «Coca Cola»

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Από την επίσκεψη αλληλεγγύης στους απεργούς
Από την επίσκεψη αλληλεγγύης στους απεργούς
Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των εργαζομένων που εκπροσωπούν σε διεθνές επίπεδο, μετέφεραν το απόγευμα της Τετάρτης στους απεργούς της «Coca - Cola», συνδικαλιστές της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) και της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ), που τους επισκέφθηκε έξω από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

Τα στελέχη της ΠΣΟ συνόδευε κλιμάκιο συνδικαλιστών της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο, παραβρέθηκε και μίλησε και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι της «Coca Cola» στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα από τον περασμένο Οκτώβρη, απαιτώντας από την πολυεθνική να ανακαλέσει τις 30 απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. Η πολυεθνική προσπαθεί να εμποδίσει αυτό τον αγώνα με τρομοκρατία, δικαστικές προσφυγές, αγωγές και απειλές για αποζημιώσεις ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Εκ μέρους της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας, ο Αθως Ελευθερίου παρέδωσε επιταγή 5.000 ευρώ ως έμπρακτη οικονομική στήριξη του αγώνα των απεργών. Μιλώντας στη συγκέντρωση, σημείωσε ότι ο αγώνας που κάνουν αφορά ολόκληρη της εργατική τάξη, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο και σε άλλες χώρες. Ο Πιερής Πιερή, υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου της ΠΣΟ, είπε ότι ο απεργιακός αγώνας στην «Coca Cola» «αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και πυξίδα για όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης».

Ο Λεωνίδας Στολτίδης, στέλεχος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ανέδειξε την αναγκαιότητα να στηριχθεί έμπρακτα και με κάθε μέσο ο αγώνας των απεργών. Τέλος, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στάθηκε στα μέτρα που παίρνονται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ