Παρασκευή 11 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
«Δεν ιδρώνει τ' αυτί τους» για τον καταρροϊκό πυρετό

Διαστάσεις επιδημίας παίρνει ο καταρροϊκός πυρετός στην Πελοπόννησο, δυο μήνες μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων. Ωστόσο, κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση συνεχίζουν να αγνοούν επιδεικτικά το αίτημα των κτηνοτρόφων και της ΠΑΣΥ να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληττόμενοι νομοί.

Σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 9/7, η πλειοψηφία αρνήθηκε για άλλη μια φορά να συζητηθεί το θέμα και δεν έδωσε καν το λόγο σε παρευρισκόμενους κτηνοτρόφους που πλήττονται από την επιδημία. Οπως, μάλιστα, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση»,«δεν ίδρωσε καν το αυτί τους, όταν τους επισημάνθηκε ότι, ακόμα και στην Αττική, το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση στις 10/7 είχε θέμα την εφαρμογή του σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού, την προμήθεια φαρμακευτικών υλικών, οργάνων και λοιπών υπηρεσιών».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει ακόμα: «Εχουν διαλύσει τις υπηρεσίες, το ελάχιστο προσωπικό κάνει ό,τι μπορεί, χωρίς να επαρκεί, ενώ αυτοί είναι για να κάνουν συσκέψεις και να βγαίνουν στα κανάλια την ώρα που ψοφάνε τα αιγοπρόβατα. Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να το πάρουν απόφαση, να κάνουν δική τους υπόθεση το να σώσουν τα κοπάδια τους και το βιος τους.

Να απαιτήσουν τώρα: Δωρεάν εντομοκτόνα και εντομοαπωθητικά για τους ψεκασμούς και ζωοτροφές για τα κοπάδια. Αμεση πρόσληψη κτηνιάτρων και στελέχωση των υπηρεσιών. Αποζημίωση των απωλειών και των ζώων σαν παραγωγικές μονάδες καθώς και του χαμένου εισοδήματος από τις συνέπειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ