Παρασκευή 11 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Αρνείται κάθε μέτρο για την ανακούφιση των ανέργων

Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Εργασίας από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων ενημερώνει τους συγκεντρωμένους για τη συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων ενημερώνει τους συγκεντρωμένους για τη συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας
Νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων διοργάνωσε χτες το πρωί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Ανάλογη παρέμβαση είχε κάνει στο τέλος Ιούνη στη διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Το Συνδικάτο κατέθεσε το διεκδικητικό του πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής αιτήματα: Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους άνεργους οικοδόμους. Σφράγισμα των βιβλιαρίων του ΙΚΑ όλων των ανέργων. Οσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.

Επίσης, έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ για όλους τους άνεργους οικοδόμους. Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια στα όρια ηλικίας. Μείωση των ορίων ηλικίας στα 50 και 55 χρόνια στις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα στα ΒΑΕ. Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Στη συνάντηση που έχει με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου, ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου δήλωσε αναρμόδιος τόσο για τα επιδόματα του ΟΑΕΔ, όσο και για τα αιτήματα της επαναλειτουργίας του ΟΕΚ, της λήψης μέτρων αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, της κατασκευής σχολείων και άλλων δημόσιων κτιρίων, που θα έδιναν δουλειά σε χιλιάδες οικοδόμους και παράλληλα θα συνέβαλαν στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Περιορίστηκε σε υποσχέσεις που αφορούν μέτρα για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας, στα πρότυπα του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος». Αναφέρθηκε επίσης σε παροχές σε είδος, όπως τρόφιμα, είδη ένδυσης και σχολικά είδη, με αποδέκτες τους πιο εξαθλιωμένους, ενώ για το ζήτημα της δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είπε πως εξετάζεται το μέτρο της «έκπτωσης» στην τιμή του εισιτηρίου.

Με αφορμή τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία έθεσε και το ζήτημα του συνδικαλιστικού νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν τους περιορισμούς στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, θα αντισταθούν στην ποινικοποίηση των αγώνων, στον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ