Τρίτη 15 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Οχι» στην απελευθέρωση της Ενέργειας και την επιστράτευση των απεργών

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την κλιμάκωση του αυταρχισμού της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων σε όλα τα κράτη - μέλη της για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής τους, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καταδίκασε την πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ, που επέβαλε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για να προωθήσει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της ενιαίας στρατηγικής της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας, που αποδέχονται όλα τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ, υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Η επίθεση των μονοπωλίων, της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων, προωθείται με καταστολή των εργατικών - λαϊκών αγώνων σε όλα τα κράτη - μέλη.

Η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της ενιαίας στρατηγικής της ΕΕ για απελευθέρωση της Ενέργειας, την οποία αποδέχονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την ΕΕ. Η Ενέργεια γίνεται πανάκριβο εμπόρευμα για τους λαούς, πεδίο κερδοφορίας για τα μονοπώλια, αντικείμενο ανταγωνισμών, επεμβάσεων και πολέμων, όπως στην Ουκρανία, όπου πρωτοστατεί η ΕΕ μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Ο ήδη ενεργειακά φτωχός λαός, με χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα γιατί δεν μπορούν να το πληρώσουν, θα κληθεί να το πληρώσει ακόμα ακριβότερα.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επιστράτευσε τους απεργούς της ΔΕΗ, όπως προηγούμενα τους ναυτεργάτες, τους καθηγητές, τους εργαζομένους στο μετρό. Η ταξική Δικαιοσύνη κηρύσσει παράνομες τις απεργίες, οι κυβερνήσεις προχωράνε στο χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, στην κατεύθυνση που δίνει το αντεργατικό έκτρωμα της ΕΕ, ο Κανονισμός "Μόντι ΙΙ". Στην Ελλάδα, συγκυβέρνηση και τρόικα προωθούν αλλαγές στο νόμο, για την ουσιαστική απαγόρευση του δικαιώματος της απεργίας, την καθιέρωση της ανταπεργίας ("lock out") των εργοδοτών.

Το ΚΚΕ απαιτεί την άρση της πολιτικής επιστράτευσης και των νόμων που περιστέλλουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Παλεύει για την κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν την Ενέργεια, για να αποτελέσει αυτή φθηνό λαϊκό αγαθό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ