Πέμπτη 17 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποπροσανατολίζουν για τις απολύσεις

Στο φόντο της ειλημμένης απόφασης της κυβέρνησης να συνεχίσει την αποψίλωση του Δημοσίου από προσωπικό, τα υπουργεία που εμπλέκονται στη διαδικασία των απολύσεων στήνουν μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού και εφησυχασμού των εργαζόμενων, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις και να αποφευχθεί η ενιαία απάντηση των υπαλλήλων, ανεξάρτητα από ειδικότητα και σχέση εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι υπουργοί Εσωτερικών και Υποδομών, Α. Ντινόπουλος και Μ. Χρυσοχοΐδης, αντίστοιχα, φέρονται να υποστηρίζουν ότι στα υπουργεία τους δεν θα γίνουν απολύσεις, με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να τους «καρφώνει» ότι στους δύο αυτούς χώρους παρατηρούνται οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις στον τομέα της «αξιολόγησης». Επιβεβαιώνεται έτσι ότι η «αξιολόγηση» είναι μία από τις δεξαμενές για τις περίπου 6.500 απολύσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του χρόνου.

Χτες, ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευση του δεύτερου μνημονίου να προχωρήσουν οι 25.000 κινητικότητες - διαθεσιμότητες και οι 15.000 απολύσεις. Για τους 6.500, είπε ότι πρέπει να απολυθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Ανάμεσά τους βρίσκονται 2.000, των οποίων οι συμβάσεις έχουν τελεσιδικήσει, οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι προσληφθέντες με πλαστά δικαιολογητικά και όσοι δε θα απορροφηθούν κατά τη διαδικασία διαθεσιμότητας - κινητικότητας.

Επίσης χτες, ο Κ. Μητσοτάκης απείλησε με περικοπή της χρηματοδότησης Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου (πρόκειται, κυρίως, για ΝΠΙΔ) που αρνούνται να προχωρήσουν σε απογραφή του προσωπικού και της μισθοδοσίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ