Πέμπτη 17 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πετυχημένη παρέμβαση σε ξενοδοχείο της «Aldemar»

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο «Royal Mare», του ομίλου «Aldemar», με αφορμή την απαράδεκτη καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων και την επιβολή υποχρεωτικών αδειών άνευ αποδοχών σε εργαζομένους της, έκανε την περασμένη Κυριακή η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο. Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης και το φόβο να ξεσπάσει η αγανάκτηση των εργαζομένων, την επόμενη μέρα καταβλήθηκε μέρος των δεδουλευμένων.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε και με εκπρόσωπο της εταιρείας, ο οποίος πρόβαλε σαν δικαιολογία για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τη μειωμένη τουριστική κίνηση στο ξενοδοχείο, αλλά και την έλλειψη χρημάτων. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, το ξενοδοχείο έχει μεγάλα ποσοστά πληρότητας.

Την Δευτέρα, οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ζήτησαν την άμεση συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων για τα προβλήματα των εργαζομένων στην «Aldemar». Με ευθύνη της πλειοψηφίας και του προεδρείου του ΔΣ, η προγραμματισμένη για την Τρίτη συνεδρίαση δεν έγινε. Μάλιστα, στο επίμονο ερώτημα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ προς το προεδρείο γιατί δε συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της «Aldemar», η απάντηση ήταν ότι ότι «δεν γνώριζαν για τα προβλήματα» και ότι «δεν μπορεί να γίνει τίποτα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ