Πέμπτη 17 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Απειλεί με ποινές τους δημόσιους υπάλληλους

Εγκύκλιος στις υπηρεσίες, για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία της «αξιολόγησης»

Με απειλές για διοικητικές κυρώσεις και εκβιασμούς, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπαθεί να ξεπεράσει τα εμπόδια που βάζουν οι εργαζόμενοι στη διαδικασία της αντιδραστικής αξιολόγησης. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, αξιοποιεί και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία, ύστερα από προσφυγή της κυβέρνησης, έκρινε παράνομη για τυπικούς λόγους την αποχή που είχε κηρύξει από τον Μάη η ΑΔΕΔΥ από τις διαδικασίες της «αξιολόγησης».

Με εγκύκλιο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ενημερώνει για την απόφαση του δικαστηρίου και σημειώνει: «Παρακαλείσθε να προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της διαδικασίας (έκδοση αποφάσεων επιμερισμού ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης) εντός 3 ημερών και το δεύτερο στάδιο (αυτο-αξιολόγηση) μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, ενημερώνοντας σχετικά και τους φορείς που εποπτεύονται ή υπάγονται στην αρμοδιότητά σας.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα πρέπει να λάβετε μέριμνα προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο πειθαρχικές διαδικασίες, δεδομένου ότι δεν είναι πλέον δυνατή η επίκληση άγνοιας ή πλάνης για τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις των υπαλλήλων σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης».

Από την εγκύκλιο, πέραν από την προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσίων υπαλλήλων, προκύπτει ότι η κυβέρνηση υποχρεώνεται να δώσει νέα παράταση στις προθεσμίες για τον επιμερισμό των ποσοστών της αξιολόγησης και την παράδοση των φύλλων αυτοαξιολόγησης. Για την τελευταία, η προθεσμία έληγε προχτές, Τρίτη, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζόμενων αρνήθηκε να καταθέσει τα φύλλα αξιολόγησης και οργανωμένα τα παρέδωσε στα σωματεία.

Είναι κι αυτό μια ένδειξη των εμποδίων που βάζουν οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων στη διαδικασία της αξιολόγησης και των ελιγμών που κάνει η κυβέρνηση για να τα ξεπεράσει. Από την πλευρά της, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ συνεχίζει να υπερασπίζεται την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική την αποχή από τις διαδικασίες της «αξιολόγησης» και ετοιμάζεται σήμερα να καταθέσει έφεση.

Τέλος, αντιδρώντας στην «αξιολόγηση», οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προγραμματίζουν τις παρακάτω κινητοποιήσεις: Την Τρίτη, 22/7, θα γίνουν περιοδείες, γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις. Την Τετάρτη, 23/7 θα γίνει 5ωρη Παναττική Στάση Εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 11 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας. Θα συμμετάσχουν τα ΔΣ των σωματείων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των μονάδων Πρόνοιας και του ΕΚΑΒ από όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ