Πέμπτη 17 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποιήσεις σήμερα σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο

Σωματεία και φορείς της Κρήτης καλούν σε συγκεντρώσεις ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

Κινητοποιήσεις ενάντια στην επιχείρηση καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο πραγματοποιούνται σήμερα, Πέμπτη, σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο από σωματεία και φορείς του νησιού.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζονται οι εξής συγκεντρώσεις: Στο Ηράκλειο, στις 7 μ.μ., στα Λιοντάρια. Στο Ρέθυμνο, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων. Στα Χανιά, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Αιτήματα είναι: Να σταματήσει τώρα η καταστροφή των επικίνδυνων χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να μη χυθεί άλλο αίμα και να μην καταστραφεί κι άλλο το περιβάλλον για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Στο σχετικό κάλεσμα της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι «η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ φέρει βαριές ευθύνες για το εκτυλισσόμενο έγκλημα στη Μεσόγειο, αφού σε πλήρη σύμπλευση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, μετά το αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας, βάζουν τώρα σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη τη Μεσόγειο».

Στο δικό τους κάλεσμα οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνουν ότι «καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα εγκλήματα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ενάντια στους λαούς και στο περιβάλλον. Καταδικάζουν τις ενέργειες των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την απόρριψη των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της περιοχής μας, αλλά και τις επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ενάντια σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν και Κεντροαφρικανική Δημοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ