Πέμπτη 17 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
FARC - ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνεχίζονται οι συνομιλίες

ΑΒΑΝΑ.--

Νέα συνάντηση μεταξύ της αντιπροσωπείας των FARC και της κυβέρνησης της Κολομβίας πραγματοποιήθηκε προχτές στην Αβάνα, καθώς συνεχίζονται οι διμερείς διαπραγματεύσεις που είχαν προσωρινά διακοπεί λόγω των πρόσφατων προεδρικών εκλογών.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της κυβέρνησης Ουμπέρτο ντε λα Κάγιε αναφέρθηκε στη σημασία που έχει να πάρουν μέρος στις συνομιλίες «τα θύματα της ένοπλης σύγκρουσης», καθώς «είμαστε διαθέσιμοι να τους ακούσουμε και να έχουν παρουσία εδώ, στις διαπραγματεύσεις».

Ορισμένοι αναλυτές στον αστικό Τύπο της Κολομβίας εκτιμούσαν ότι η διαδικασία μπαίνει σε μια από τις πιο «μακρές» φάσεις της, ενώ άλλοι σημείωναν ότι ο Πρόεδρος Μανουέλ Σάντος (που πρόσφατα επανεκλέχτηκε) ενδιαφέρεται να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις, ώστε να μη φορτωθεί «πολιτικό κόστος» για «καθυστέρηση της ειρηνευτικής διαδικασίας» ενόψει και των τοπικών εκλογών του Οκτώβρη του 2015.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα «Ελ Τιέμπο» έγραφε τη Δευτέρα ότι 12 αντάρτες FARC σκοτώθηκαν σε μια επιχείρηση που πραγματοποίησε από κοινού η αστυνομία και ο στρατός στην περιοχή Αντιόχεια, ώστε να «ουδετεροποιηθει» ο ηγέτης των δυνάμεων των FARC στις βορειοδυτικές περιοχές.

Αλλη μια αντιφατική περίπτωση στην εξέλιξη ενός ζητήματος που αναζητεί συμβιβασμό σε μια δύσκολη πορεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ