Κυριακή 20 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

* ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ του Διεθνούς Τουρνουά «Ικαρος 2014», που ολοκληρώνεται σήμερα στον Αγιο Κήρυκο της Ικαρίας, πραγματοποιήθηκε το 3ημερο 9 με 11 Ιούλη παιδικό τουρνουά με μεγάλη συμμετοχή από σκακιστές και σκακίστριες της Ικαρίας, από άλλα νησιά του Αιγαίου, αλλά και παραθεριστές από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα με το παιδικό τουρνουά έγινε και ειδική εκπαίδευση στα παιδιά σε γενικότερα σκακιστικά θέματα και σε ζητήματα που αφορούν κανονισμούς και συμπεριφορά σε Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά. Εκπαιδευτές ήταν οι προπονητές Ηλίας Κουρκουνάκης, Μαριέττα Μουρούτη, Μαριάννα Παγκαλή, Σάββας Κυριάκου, ο διεθνής Διαιτητής Οδυσσέας Βαζελάκης και ο διευθυντής των αγώνων Μιχάλης Βένιος.

* ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΛΗ - την ερχόμενη Τρίτη - θα διεξαχθεί το 67ο Τουρνουά Μπλιτς που διοργανώνουν οι Πανελλήνιος ΓΣ, ΣΟ Ικαρίας και ΑΠΟ Κότινος, στο «Κάισσα Καφέ» (Μεσογείων 12 πλησίον Μετρό «Αμπελόκηποι»). Το σύστημα αγώνων είναι ελβετικό 7 ή 9 γύρων - ανάλογα με τη συμμετοχή - χρόνος σκέψης 3' συν 2'', ενώ δίνει δυνατότητα αύξησης (ή μείωσης φυσικά) του Διεθνούς ΕΛΟ.

Γενικό παράβολο συμμετοχής 5,00 ευρώ με το οποίο κάθε σκακιστής και σκακίστρια δικαιούται από το μπαρ ποτό, τοστ κ.λπ. ίσης αξίας. Το έπαθλο των τριών πρώτων είναι αναμνηστικά μετάλλια, ενώ ο 1ος έχει επιπλέον έπαθλο ένα σκακιστικό βιβλίο.

* ΣΤΟ 13ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων που έγινε πρόσφατα στην Πάτρα ο Νίκος Μενδρινός πήρε την 1η θέση, διατηρώντας τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας. Στη 2η θέση ο βετεράνος προβληματίστας Ανδρέας Παπασταυρόπουλος και 3ος ο ισχυρός Παναγιώτης Κονιδάρης. Στις Γυναίκες 1η η Κυριακή Καλύβα και 2η η Αγγελική Μαυρομάτη. Στους Εφήβους 1ος Τριάντος Κ., Μαλαταράς Γ. και Αθανασόπουλος Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ