Παρασκευή 18 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Συντριπτικό «όχι» στην αξιολόγηση

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Να σταματήσει η υλοποίηση της διαδικασίας αξιολόγησης απαίτησαν οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) την Τετάρτη, με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας. Το αίτημα αυτό μετέφεραν και στο Συμβούλιο Διοίκησης του νοσοκομείου, που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα. Την άρνησή τους να συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης έχουν εκφράσει 1.202 εργαζόμενοι, σε σύνολο 1.222 (ποσοστό 96%).

Οπως σημειώνει η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, «η μαζική άρνηση και καταδίκη από τους εργαζομένους της διαδικασίας αξιολόγησης αποτελεί μήνυμα στην κυβέρνηση, την ΕΕ, αλλά και στη διοίκηση του νοσοκομείου: Να μην τολμήσουν να προχωρήσουν στην αξιολόγηση που έχει στόχο την καρατόμηση των εργασιακών δικαιωμάτων των υγειονομικών και την επιτάχυνση της πλήρους μετατροπής και του ΠΓΝΙ σε επιχείρηση ΑΕ».

Με τη διαμαρτυρία τους, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν επίσης την επιχείρηση τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η διοίκηση, αφού τις προηγούμενες μέρες προσπάθησε να πιέσει εργαζομένους να καταθέσουν τα φύλλα αυτοαξιολόγησης. Η επιχείρηση αυτή όμως έπεσε στο κενό, καθώς μόνο 35 εργαζόμενοι κατέθεσαν στο γραφείο προσωπικού την αυτοαξιολόγησή τους.

«Χέρι βοήθειας» δίνουν και τα τοπικά μέλη της διοίκησης της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και του συνδικαλιστικού της παραρτήματος, της ΠΑΣΥΝΟ. Οπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, «όχι μόνο κατέθεσαν τα φύλλα αυτοαξιολόγησής τους, αλλά και πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια υποταγής, ιδίως των προϊσταμένων νοσηλευτών, εκτοξεύοντας απειλές για τις επικείμενες κρίσεις αλλά και υποσχέσεις για "αναβάθμιση" των προθύμων, στο νέο εργασιακό περιβάλλον "ζούγκλας" που διαμορφώνεται».

Οι εργαζόμενοι του ΠΓΝΙ συνεχίζουν την προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα. Στην τελευταία συνέλευση των εργαζομένων αποφασίστηκε να εντείνουν την προσπάθεια έκφρασης οργανωμένης, συλλογικής απειθαρχίας στις εντολές της κυβέρνησης και στη δεύτερη φάση της διαδικασίας αξιολόγησης, με την κατάθεση των εισηγήσεων των προϊσταμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ