Τρίτη 22 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

«LIDL» - ΛΑΜΙΑ: Τις απολύσεις τεσσάρων εργαζομένων από τα καταστήματα της «Lidl» στη Λαμία καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας. «Αυτές οι εξελίξεις μόνο τυχαίες δεν είναι. Οι απολύσεις, οι αλλαγές στα Εργασιακά, στην Κοινωνική Ασφάλιση και Πρόνοια, ο νέος συνδικαλιστικός νόμος, η κατάργηση της Κυριακής αργίας έχουν ένα και μόνο στόχο: Την εξασφάλιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου», καταγγέλλει το σωματείο.

ΠΟΕΕΠ: Σε 3ωρη στάση εργασίας (7-10 π.μ.) και σε συγκέντρωση προχωρούν αύριο Τετάρτη, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις εμφιάλωσης της Θεσσαλονίκης, με απόφαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ). Η ΠΟΕΕΠ καταγγέλλει την «Coca - Cola 3Ε» επειδή «με δόλο μετέγραψε εργαζόμενους από άλλες περιοχές της Ελλάδας στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης ώστε να μπορέσει να απολύσει όλους τους εργαζόμενους νομότυπα. Εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων προσλαμβάνει παράνομα εργαζόμενους στη θέση των απεργών δημιουργώντας παράνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό».

ΕΑΣ: Τις φιέστες που ετοιμάζουν κυβέρνηση, διοίκηση των ΕΑΣ, πρεσβεία των ΗΠΑ και στελέχη της πολυεθνικής «ΑΤΚ» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, την ώρα που οι εργαζόμενοι είναι οικονομικά εξαθλιωμένοι, καταγγέλλει η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα». «Κοροϊδεύουν μήνες τώρα τους εξαθλιωμένους οικονομικά εργαζόμενους πως θα τους δώσουν τα χρήματα που τους οφείλουν από αναδρομικά και αυτοί με αυτά τα χρήματα των εργαζόμενων οργανώνουν φιέστες», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις. Την ίδια ώρα στη Βουλή είναι προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις εθελούσιες. Η αναδιάρθρωση προβλέπει λουκέτο σε 2 εργοστάσια και μαζικές απολύσεις (εθελούσιες).

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής σήμερα στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στην απλήρωτη δουλειά και τις απολύσεις. Να θυμίσουμε πως από τις 3 Ιούλη που είχαν απεργία μέχρι και σήμερα δεν έχει οριστεί συνάντηση, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ