Πέμπτη 24 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Υγείας

Παναττική στάση εργασίας χτες ενάντια στην «αξιολόγηση»

Το μπλοκ του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στη χτεσινή κινητοποίηση
Το μπλοκ του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στη χτεσινή κινητοποίηση
Καίγοντας συμβολικά τα φύλλα αξιολόγησης, εργαζόμενοι από δημόσια νοσοκομεία της Αττικής διαδήλωσαν χτες έξω από το υπουργείο Υγείας την αντίθεσή τους στο νόμο της «αξιολόγησης» που υπηρετεί την επέκταση της επιχειρηματικής λειτουργίας των νοσοκομείων με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό και με έσοδα από το μεγαλύτερο χαράτσωμα των ασθενών.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην 5ωρη παναττική στάση εργασίας, ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχαν και διοικήσεις από 70 σωματεία της χώρας. Επίσης παραβρέθηκαν απολυμένοι σχολικοί φύλακες και απολυμένοι εργαζόμενοι σε εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας του Νοσοκομείου ΨΝΑ - Δρομοκαΐτειο.

Μιλώντας εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, η Ολγα Σιάντου, εκλεγμένη στο ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα πως στην κυβερνητική επίθεση χρειάζεται να υπάρξει απάντηση με συλλογικό, οργανωμένο αγώνα σε κάθε νοσοκομείο. Τόνισε πως «η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να τους κάνει να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους την "αξιολόγηση" έχοντας σαν "μακρύ χέρι" συνδικαλιστικές δυνάμεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) και συντεχνίες νοσηλευτών, όπως η Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδας και η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία».

Ωστόσο, όπως είπε, «πάνω από 80% των δημοσίων υπαλλήλων έχουν αμφισβητήσει αυτό το νόμο, έχουμε πετύχει να μη στραφούμε ο ένας απέναντι στον άλλο». Τέλος, κατήγγειλε τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης, της ΕΕ, των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, αγώνα να παραμείνουν στη δουλειά τους δίνουν οι καθαρίστριες που απολύθηκαν επειδή έληξε η σύμβαση του εργολαβικού συνεργείου με το Νοσοκομείο ΨΝΑ - Δρομοκαΐτειο. Οι καθαρίστριες μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου κάνουν καθημερινά παρεμβάσεις στη διοίκηση, απαιτώντας να αναλάβει τις ευθύνες της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ