Πέμπτη 24 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ»
Ο αγώνας έφερε αναδίπλωση στα σχέδια για απολύσεις

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις και τους καλεί σε επιφυλακή

Θετική έκβαση είχε η κινητοποίηση των 194 εργαζομένων στα περιφερειακά γραφεία της «Εθνικής Ασφαλιστικής», από τους οποίους η εταιρεία ζητούσε να υπογράψουν παραίτηση, για να τους προσλάβει στη συνέχεια μέσω «εταιρείας ενοικίασης», με άλλους, χειρότερους όρους. Η άμεση απεργιακή απάντηση των εργαζομένων, με τη συμβολή και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, είχε ως αποτέλεσμα να αναδιπλωθεί η εργοδοσία και να «παγώσει» για την ώρα τα σχέδιά της.

Αυτό που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τις θετικές εξελίξεις ήταν η πρωτοβουλία και η αποφασιστικότητα των ίδιων των εργαζομένων. Αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν τα σχέδια της εργοδοσίας, επιδίωξαν να συντονιστούν και να δώσουν ενιαία απάντηση, αν και είναι διάσπαρτοι σε πολλούς χώρους.

Παρά τις απειλές από την πλευρά της εταιρείας, μέσα από συσκέψεις κατέληξαν να μην υπογράψει κανείς. Στην προσπάθεια της εργοδοσίας να δημιουργήσει τετελεσμένα, αποφάσισαν 24ωρη απεργία. Η απεργιακή κινητοποίηση είχε μεγάλη επιτυχία, κυρίως στην Αττική, παρά τις διαρροές ότι «τα πάντα παγώνουν» και τις παραινέσεις της εργοδοσίας ότι «δε χρειάζεται να απεργήσετε».

Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στις Ασφαλιστικές Εταιρείες από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων. Κόντρα στις συναινετικές λογικές των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας, που αρχικά σύστηναν στους εργαζόμενους να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, το ΠΑΜΕ ανέδειξε την αναγκαιότητα το κύριο βάρος να πέσει στην οργάνωση των ίδιων των εργαζομένων, στη μαζικοποίηση του αγώνα.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ήταν αυτές που πρότειναν την απεργία και τη συγκέντρωση στα κεντρικά της εταιρείας, όταν εντάθηκε ο εκβιασμός. Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στις Ασφαλιστικές Εταιρείες σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Δε χωράει καμία επανάπαυση. Η εργοδοσία αυτή τη στιγμή φαίνεται πως έκανε πίσω. Αν και όταν αποφασίσει να επανέλθει με τέτοιες ή παρόμοιες προτάσεις, θα αναζητήσει άλλη μέθοδο, θα προσπαθήσει να κάμψει την ενότητά τους.

(...) Μπορεί να δοθεί μόνιμη μορφή στη συσπείρωση που αυτή τη στιγμή έχουν πετύχει: Να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στη δημιουργία επιτροπής αγώνα, που θα αποκτήσει σταθερές επαφές με όλα τα γραφεία πανελλαδικά, που θα μαζεύεται τακτικά, θα συντονίζει, θα ενημερώνει και θα κινητοποιεί αγωνιστικά τους συναδέλφους των γραφείων πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής, για το σύνολο των εξελίξεων που τους αφορούν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας των απεργών στην «Anytime» είναι και δικός μας (2023-03-30 00:00:00.0)
Συνεχίζουν αποφασισμένοι τον αγώνα τους στη «Mellon» (2019-06-14 00:00:00.0)
Απεργία χτες στην «Εθνική Ασφαλιστική» (2017-02-24 00:00:00.0)
Αντιδρούν στο καθεστώς της «ενοικίασης» (2014-07-17 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν στα «Πράκτικερ» για τις μειώσεις μισθών (2014-01-17 00:00:00.0)
Σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ανατροπή των συμβάσεων (2011-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ