Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παραδοσιακά και λαϊκά

Στο θέατρο «Χορο-Ροές» συνεχίζεται το οκταήμερο «Τέχνη χωρίς σύνορα», με τη σύμπραξη Ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών. Οι Τούρκοι Ερκάν Ογκούρ (συνθέτης) και Ισμαήλ Χάκκι (ερμηνευτής) ξεναγούν στην παραδοσιακή τούρκικη μουσική. Στους αυτοσχεδιασμούς συμπράττει μέχρι αύριο ο Ρος Ντέιλι (φωτό) και το συγκρότημά του. Συμμετέχει το Χοροθέατρο «Ροές», χορεύοντας σε μουσική Σούφι (χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου).

  • Τέσσερις δεξιοτέχνες του τετράχορδου μπουζουκιού, οι Γιώργος Αλτής, Θανάσης Βασιλάς, Νίκος Κατσίκης και Παντελής Κωνσταντινίδης συνθέτουν το κουαρτέτο «Ραστ», που εμφανίζεται στο «Χαμάμ» (Δημοφώντος 97, Ανω Πετράλωνα, 3412212), μέχρι τη Δευτέρα (10.30μμ), με ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι. Τραγουδούν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Λένα Αλκαίου, Δημήτρης Κοντογιάννης, Κοσμάς Κοκόλης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια των Σταύρου Ξαρχάκου, Μανώλη Χιώτη και παραδοσιακά και αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα.
  • Ο Χρίστος Τσιαμούλης ερμηνεύει σήμερα, στο Παναιτώλιο Αλσούπολης (Δήμος Ν. Ιωνίας) δικά του τραγούδια και παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα, την Ανατ. Μεσόγειο και τραγούδια Κωνσταντινουπολιτών.
  • Στο «Μακάρι» (Ζ. Πηγής 125, Εξάρχεια) οι «Κέλτες» παρουσιάζουν σήμερα κέλτικη μουσική.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ