Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Καραγκιόζης είναι εδώ!

Η αφίσα του φεστιβάλ
Η αφίσα του φεστιβάλ
Την πορεία του πλέον δημοφιλούς ήρωα της λαϊκής μας παράδοσης, του Καραγκιόζη, στο πέρασμά του από τον 20ο στον 21ο αιώνα θα επιχειρήσουν να «χαρτογραφήσουν» επιστήμονες και θεωρητικοί, κατά την διάρκεια σχετικής διημερίδας στις 9 και 10/6 στο δημοτικό θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών που πραγματοποιείται από τις 10 Μαϊου στην πόλη.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάτρας και το Ελληνικό Λαογραφικό Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ), στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο το Κέντρο Ερευνας του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών. Το πρώτο μέρος του φεστιβάλ ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα με παραστάσεις ελλήνων δημιουργών στο Λαϊκό Θέατρο οδού Γερμανού. Στις 5/6, στο Ρωμαϊκό Ωδείο θα δωθεί η παράσταση του Ευγένιου Σπαθάρη «Σκιών καμώματα», ενώ, στο «Θέατρο Κάστρου», από τις 6-12/6 θα δώσουν παραστάσεις δημιουργοί από την Ελλάδα, τη Κίνα, τη Κύπρο, το Ισραήλ, την Ινδονησία, τη Τουρκία και τις Φιλιππίνες. Στον ίδιο χώρο θα προβληθεί στις 14,15/6 η παράσταση «Λίγο απ' όλα» σε σκηνοθεσία Δημ. Αυδελιώδη. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τίτλο «Ελληνικό Θέατρο Σκιών» στο «Χώρο Τεχνών» (8-24/6).

Εξάλλου, στις 22/6 αρχίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας το οποίο θα ολοκληρωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου. Περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, σεμινάρια και κινηματογράφο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ