Σάββατο 26 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύθηκαν 11 ναυτεργάτες στην Καβάλα

Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόλυση 11 ναυτεργατών, που απασχολούνταν στο Ε/Γ-Ο/Γ «Στέλιος Φιλιάγκος». Οι ναυτεργάτες έπεσαν θύμα του ανταγωνισμού ανάμεσα στις εταιρίες της Κοινοπραξίας που εκτελεί τα δρομολόγια ανάμεσα σε Καβάλα και Θάσο.

Ωστόσο, δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι απολύσεις έρχονται λίγες μέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου στη Θάσο, που καταδίκασε συνδικαλιστές και συνταξιούχους ναυτεργάτες επειδή συμμετείχαν σε πανελλαδική απεργία για τα δικαιώματά τους.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Με τον καταφανέστερο τρόπο αποδεικνύεται το πού τελικά οδηγεί και ποιος πληρώνει το τίμημα της ελεύθερης αγοράς και της ανταγωνιστικότητας. Σε χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, δημιουργία εργασιακών χώρων - κάτεργων, βάζοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο εργαζόμενους και επιβατικό κοινό από την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος.

Αυτές οι πρακτικές πρέπει να βρουν την καθολική αντίδραση και καταδίκη των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας. Οργάνωση και αγώνας για να ανατραπούν τα σχέδια της εργοδοσίας. Να παρθούν πίσω τώρα οι απολύσεις. Αγώνας για ασφαλείς, σύγχρονες, θαλάσσιες συγκοινωνίες, που να εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των εταιρειών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ