Τρίτη 29 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφωνίες για τις συγκλίσεις

Συνέντευξη στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαβαντίς» έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και διέψευσε πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε τουρκικές και τουρκοκυπριακές εφημερίδες, παρουσιάζοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να εγκαταλείπει την πρόσφατη συνάντηση με τον Ντερβίς Ερογλου.

Ακόμα, το στέλεχος της κυπριακής κυβέρνησης τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή και οι δύο πλευρές έχουν καταθέσει προτάσεις για όλα τα σημαντικά θέματα, αν και δεν είναι απαραίτητο πως είναι ευχαριστημένος με το περιεχόμενο όλων των προτάσεων.

Οσον αφορά ειδικότερα το περιεχόμενο της τελευταίας συνάντησης μεταξύ Αναστασιάδη - Ερογλου, σύμφωνα με τον Ν. Χριστοδουλίδη, στην παρότρυνση του Κύπριου ηγέτη να συμφωνήσουν οι δυο πλευρές στη μεθοδολογία, ώστε να υπάρχει «μία βάση για τις συνομιλίες», ο Ντ. Ερογλου είπε πως «η βάση μας θα είναι οι συγκλίσεις». Ωστόσο, όταν ο Πρόεδρος της Κύπρου ρώτησε σε ποιες συγκλίσεις αναφέρεται, ο Ντ. Ερογλου φέρεται να έδωσε την εξής απάντηση: «Οχι, δεν αποδέχομαι το έγγραφο Ντάουνερ. Ποτέ δεν είπα ότι αποδέχομαι τις συγκλίσεις στο έγγραφο Ντάουνερ. Τα θέματα που αποδέχομαι ως συγκλίσεις είναι τα 31 έγγραφα που κατατέθηκαν στις συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ και έπειτα με μένα». Από την πλευρά του, ο Ν. Χριστοδουλίδης διευκρίνισε πως ο Κύπριος ηγέτης σημείωσε ότι αυτά τα 31 έγγραφα ήταν η βάση του εγγράφου Ντάουνερ, κάτι που επιβεβαίωσαν και τα Ηνωμένα Εθνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ