Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
Επιβεβαιώθηκαν οι αντιεκπαιδευτικές προθέσεις

Χωρίς δεσμεύσεις για επίλυση των αιτημάτων του κλάδου έληξε η χτεσινή συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

Τις αντιεκπαιδευτικές προθέσεις της κυβέρνησης στα σοβαρά εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα των εκπαιδευτικών επιβεβαίωσε η χτεσινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, όπως καταγγέλλει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα των διορισμών, των οικονομικών των εκπαιδευτικών και τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Σύμφωνα με την ΕΣΑΚ ΔΕΕ, «ο υπουργός απέρριψε κατηγορηματικά το αίτημα για αντιμετώπιση της αδιοριστίας με μαζικούς διορισμούς, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι δεν υφίσταται θέμα αδιοριστίας». Για τα οικονομικά ζητήματα, ο υπουργός, εναρμονιζόμενος πλήρως σύμφωνα με την ΕΣΑΚ ΔΕΕ με το κυβερνητικό σχέδιο «Πολιτεία» και με την πρόταση του ΥΠΕΣΔΑΑ, που δόθηκε χτες στην ΑΔΕΔΥ, για συλλογική σύμβαση που θα συνδέει απόλυτα το μισθό με τη λεγόμενη παραγωγικότητα, δήλωσε ότι μέχρι 15 του Ιούνη θα κοινοποιήσει στις Ομοσπονδίες το νομοθέτημα για την αποκέντρωση - αξιολόγηση - επιμόρφωση χωρίς να δεσμευτεί για τη μη ψήφισή του μέσα στο καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά τα αντιασφαλιστικά μέτρα, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ καταγγέλλει ότι η ηγεσία του υπουργείου «με τη λογική του "διαίρει και βασίλευε", άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει "ιδιαίτερη μεταχείριση" των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε να μπορέσουν να περάσουν τα κύρια κυβερνητικά αντιασφαλιστικά μέτρα με τη λογική της σαλαμοποίησης». Με αφορμή και τη χτεσινή συνάντηση, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ σημειώνει ότι «είναι άμεση ανάγκη να αποκαλυφθούν στον κλάδο μας οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές που θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν τούτη την περίοδο, για προφανείς ψηφοθηρικούς σκοπούς, ως μεγάλη κατάκτηση, το όποιο επιδοματικό ποσό που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, απομονώνοντάς το από την άκρως επικίνδυνη σύνδεσή του με τη λεγόμενη παραγωγικότητα». Ιδια αναφορά γίνεται για τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, και όσους «ψαρεύουν σε θολά νερά», ενώ η ΕΣΑΚ ΔΕΕ καταλήγει ότι «ενισχυμένη και με την ψήφο των συναδέλφων θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην ενδυνάμωση των μετωπικών αγώνων παραμερίζοντας τον κοινωνικοεταιρικό συνδικαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ