Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΚΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΣΕΕ
Οι σπουδαστές να απαντήσουν με ενότητα

Τον ίδιο δρόμο με το Πανσπουδαστικό Συνέδριο της ΕΦΕΕ, που παρά την προσπάθεια να πραγματοποιηθεί στις αρχές του μήνα οδηγήθηκε σε διάλυση με ευθύνες συγκεκριμένων παρατάξεων, ακολούθησε και το Πανσπουδαστικό Συνέδριο της ΕΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, ενώ το Πανσπουδαστικό συνέδριο των ΤΕΙ ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 24 - 27/5, οι διαδικασία διανομής καρτών δεν προχώρησε με ευθύνη των παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ και τελικά μία μία οι παρατάξεις αποχώρησαν, αφήνοντας το Συνέδριο να διαλυθεί.

Η Πανσπουδαστική που παρέμεινε μέχρι τέλους, προσπαθώντας να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο, εξέδωσε χτες την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το 17ο Πανσπουδαστικό Συνέδριο διαλύθηκε πριν αρχίσει. Με την ευθύνη των ΔΑΠ - ΠΑΣΠ στήθηκε κι οργανώθηκε συνειδητά η διάλυση του Συνεδρίου.

Για τέσσερις μέρες επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες δεν επικύρωναν τους συνέδρους, κωλυσιεργούσαν σε κάθε διαδικασία στους συλλόγους.

Οι παρατάξεις της ΔΑΠ και ΠΑΣΠ που σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση έσπειραν αυταπάτες και ψέματα για την ψευτοανωτατοποίηση των ΤΕΙ, είναι ίδιες που δέχτηκαν τα ευχαριστώ του υπουργείου για την πλήρη στήριξή τους στο Νόμο και τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της Διακήρυξης της Μπολόνια όσο και της Πράγας.

Με τη διάλυση του συνεδρίου έδωσαν ένα ακόμη χτύπημα στο σπουδαστικό κίνημα, γνωρίζοντας καλά ότι ο Νόμος για τα ΤΕΙ είναι απλά το πρώτο επεισόδιο κι έπονται η αξιολόγηση με τα κριτήρια των βιομηχάνων, οι πιστωτικές μονάδες κι οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που μεθοδεύουν την υποβάθμιση των ΑΕΙ και ΤΕΙ και τη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η Πανσπουδαστική παρέμεινε ως το τέλος αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ήταν η μόνη που ήθελε να γίνει το Πανσπουδαστικό Συνέδριο. Η ΠΚΣ θα ενημερώσει πλατιά τούς σπουδαστές για τη διάλυση του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου.

Θα δώσει όλες της τις δυνάμεις στο να διαμορφωθούν οι αγωνιστικοί όροι στο σπουδαστικό κίνημα, έτσι ώστε να δυναμώσουν οι αγώνες με προσανατολισμό ενάντια στην κυβερνητική πολιτική σφυρηλατώντας την ενότητα των σπουδαστών και των φοιτητών μαζί με όλο το λαό, καταδικάζοντας το Νόμο των ΤΕΙ να μην εφαρμοστεί στην πράξη.

Στην ενότητα συμπαιγνίας και διάλυσης των ΔΑΠ - ΠΑΣΠ οι σπουδαστές θα πρέπει ν' αντιπαρατάξουν τη δική τους αγωνιστική ενότητα. Μια ενότητα που θα χτίζεται στη βάση αγωνιστικών Γενικών Συνελεύσεων και το συντονισμό τους. Οι σπουδαστές μπορούν με τον πανελλαδικό αγωνιστικό συντονισμό τους να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στην κυβερνητική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ