Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Η διεκδίκηση γίνεται δημιουργία

«Εντυσαν» με ροκ ήχους τις ελπίδες, τους προβληματισμούς και τα όνειρά τους, εξέφρασαν με χιουμοριστικά σκίτσα την ανησυχία τους για τη μάστιγα των ναρκωτικών και την άρνησή τους στην πολιτική υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στους Αμερικανούς. Διατύπωσαν τα αίτημά τους για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και την ανάγκη τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους με δημιουργικούς και δυναμικούς τρόπους. Ο λόγος για το 4ο Φεστιβάλ του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στην πλατεία Κλαυθμώνος, με τη συμμετοχή πολλών σπουδαστών και επισκεπτών.

Εκεί έδειξαν και απέδειξαν - μέσα από γκράφιτι, εκθέσεις ζωγραφικής και βιβλίου - ότι δεν είναι διατεθειμένοι «να το βάλουν κάτω». «Ενα χρόνο μετά το προηγούμενο Φεστιβάλ, ο Σύλλογος έχει πάρει μια σειρά πρωτοβουλίες, προκειμένου να ακουστούν τα αιτήματα των σπουδαστών των ιδιωτικών σχολών. Ολοι μας αντιμετωπίζουμε τα υπέρογκα δίδακτρα, τις παράνομες αυξήσεις, την τρομοκρατία μέσα στις σχολές», δήλωσε στο «Ρ» ο Νίκος Σφαντός, πρόεδρος του ΣΥΣΠΙΣ. «Αυτό το Φεστιβάλ, που αποτελεί πια θεσμό, συνέχισε, είναι μια από τις ελάχιστες φορές που οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα, αλλά και να κάνουν γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν στις ιδιωτικές σχολές».

Η Μαριλένα Φράγκου, από το Σύλλογο, υπογραμμίζει ότι «οι σπουδαστές αγωνιζόμαστε, έχουμε ιδεολογία, δημιουργικότητα και συσπειρωνόμαστε γύρω από το Σύλλογο για να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας. Οσο και αν προσπαθούν να μας ξεπουλήσουν σ' αυτή την παραπαιδεία που ζούμε, δε φοβούμαστε και αγωνιζόμαστε με όποιο τρόπο μπορούμε».

Τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα «Horse», «Fade out», «Stim Roller», «Χορός των πνευμάτων» και «Αχαιοί», παίρνουν τη σκυτάλη για να διαδηλώσουν και να φωνάξουν εκείνα με τη σειρά τους προς τους περαστικούς «δεν πάει άλλο».

Ενώ η Ερυφίλη Πετράκου, μέλος του ΣΥΣΠΙΣ, επισημαίνει ότι «ήδη έχουμε πεταχτεί έξω από τη δημόσια εκπαίδευση. Αυτό που προσπαθούμε είναι να παρακινήσουμε τους ίδιους τους σπουδαστές να χρησιμοποιήσουν δημιουργικά το μυαλό και τον ελεύθερο χρόνο τους, να εξασκήσουν τη φαντασία τους μακριά από εξαρτήσεις, υποκουλτούρα. Να δείξουμε ότι υπάρχουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνει η φωνή του (2003-12-06 00:00:00.0)
Ψηφίζουν οι σπουδαστές ιδιωτικών σχολών (2002-11-23 00:00:00.0)
Διεκδικούν το πάγωμα των διδάκτρων (2002-11-12 00:00:00.0)
Ακόμα πιο μαζικός και δυνατός (2002-04-17 00:00:00.0)
Η κοροϊδία συνεχίζεται (2000-12-01 00:00:00.0)
Ελπιδοφόρα και τα χτεσινά μηνύματα (2000-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ