Σάββατο 23 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψηφίζουν οι σπουδαστές ιδιωτικών σχολών

Εκλογές για την ανάδειξη νέου 15μελούς ΔΣ στο Σύλλογό τους πραγματοποιούν την επόμενη βδομάδα (25 έως και 29 του Νοέμβρη) οι σπουδαστές ιδιωτικών σχολών της Θεσσαλονίκης. Οι εκλογές θα γίνουν μέσα στις ίδιες τις Σχολές (Ιδιωτικά ΙΕΚ και ΤΕΕ, Κολέγια, Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών κλπ.) της πόλης.

Μαζική αναμένεται και φέτος η συμμετοχή, καθώς και η στήριξη του «Ενωτικού Αγωνιστικού Ψηφοδελτίου» που στάθηκε μπροστάρης στις διεκδικήσεις και τους αγώνες των σπουδαστών όλο αυτό το διάστημα, με κινητοποιήσεις στον ΟΕΕΚ, παραστάσεις διαμαρτυρίας στους Σχολάρχες, με την καθημερινή ενημέρωση των σπουδαστών και τη συσπείρωσή τους γύρω από το Σύλλογο.

Στις προηγούμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ) Θεσσαλονίκης, η συμμετοχή των σπουδαστών ξεπέρασε τα 1.000 άτομα.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΣΠΙΣ καλεί όλους τους σπουδαστές να συμμετάσχουν μαζικά και μέσα από τις εκλογές να δώσουν ηχηρή απάντηση σε όλους όσοι μετέτρεψαν το δικαίωμα στη μόρφωση σε εμπόρευμα. Επίσης, ξεκαθαρίζει ότι «μέσα και από αυτή τη μάχη συνεχίζει την αγωνιστική δράση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των σπουδαστών, εντείνει την πάλη για τη δημιουργία μιας πραγματικά Δημόσιας και Δωρεάν Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μετά το Λύκειο, που θα προσφέρει ουσιαστική μόρφωση και όχι στείρα κατάρτιση». Αμεσα ο Σύλλογος απαιτεί το πάγωμα των διδάκτρων, δωρεάν βιβλία και αναλώσιμα, πάσο για τους σπουδαστές, καθηγητές πανεπιστημιακού επιπέδου, πρακτική άσκηση μέσα στο πτυχίο με εργασιακά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ