Σάββατο 23 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξάνονται κατά 8,5% τα δημοτικά τέλη

Μέχρι και 233% οι αυξήσεις στα χρόνια της δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου

Κατά 8,5% αυξάνονται τα δημοτικά τέλη καθαριότητας-φωτισμού για το 2003 στη Θεσσαλονίκη. Ο δήμος της πόλης βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη των δημοτών, συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση την άγρια φορομπηχτική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση. Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, επανέλαβε την ευλαβική της πίστη στη φοροεισπρακτική πολιτική, η οποία τα τελευταία 11 χρόνια οδήγησε σε αύξηση των δημοτικών τελών έως και 233%. Ο δήμαρχος και η παράταξή του απέδειξαν πώς αντιλαμβάνονται την «αναγέννηση» στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ - Τώρα» και δημοτικός σύμβουλος, Αγάπιος Σαχίνης, καταψήφισε, καταγγέλλοντας την πολιτική πρακτική της διοίκησης και προειδοποίησε ότι ο συνδυασμός του θα αντιπαλέψει με κάθε τρόπο αυτή την πολιτική.

Τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού από το 1992 έως και σήμερα έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη: Το 1992 στην Α΄ Ζώνη Κατοικιών ήταν 276 δραχμές και σήμερα έχουν φτάσει στις 708,76 δραχμές (αύξηση 156%).

Στη Β΄ Ζώνη το 1992 ήταν 179 δραχμές και σήμερα είναι 596,31 δραχμές (αύξηση 233%).

Στη Γ΄ Ζώνη από 162 δραχμές το 1992 έφτασαν στις 531,57 δραχμές (αύξηση 228%).

Με την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 8,5% - δηλαδή πολύ πιο πάνω και από τον πληθωρισμό - για τη νέα χρονιά, αντιλαμβάνεται ο καθένας πού θα φτάσουν.

Ο Αγ. Σαχίνης κατήγγειλε τη διοίκηση του δήμου, πως υλοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης δεν αντιδρά στην οικονομική συρρίκνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δε διεκδικεί παρακρατημένους πόρους, που ξεπερνούν το 1,7 τρισ. δραχμές, και μετατρέπει το δήμο σε φορομπηχτικό μηχανισμό. «Προσθέτει βάρη στους δημότες, σε μια χρονιά που οι αυξήσεις για τους εργαζόμενους δε θα ξεπεράσουν το 2,5%», ανέφερε.

Επίσης σημείωσε: «Η συγκράτηση των αυξήσεων στα δημοτικά τέλη, η κατάργηση της δημοτικής φορολογίας, ο διπλασιασμός των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού για την Αυτοδιοίκηση, είναι αιτήματα πρώτης γραμμής για το συνδυασμό μας και θα χαρακτηρίζουν τη δράση μας μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαιτείται όμως η δραστηριοποίηση σ' αυτή την κατεύθυνση όλων των δημοτών για την ανατροπή αυτής της φορομπηχτικής πολιτικής κυβέρνησης και διοίκησης δήμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ