Σάββατο 23 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περισσότερη αστυνόμευση για ... καλύτερες συγκοινωνίες

Περισσότερη αστυνόμευση στις λεωφορειολωρίδες, περισσότερες φωτογραφικές κάμερες και περισσότεροι ελεγκτές στα συγκοινωνιακά μέσα (λεωφορεία, τρόλεϊ και «ηλεκτρικός σιδηρόδρομος») για τον έλεγχο των εισιτηρίων, συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η νέα διοίκηση του ΟΑΣΑ, με τη φιλοδοξία ότι έτσι θα ...αναβαθμίσει τις συνθήκες μετακίνησης των Αθηναίων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με δηλώσεις του νέου προέδρου του ΟΑΣΑ Γ. Παπαβασιλείου, ήδη υπάρχει συνεννόηση με την Τροχαία για την εντατικοποίηση των ελέγχων στις λεωφορειολωρίδες από τις 2 Δεκέμβρη 2002, ενώ οι πιο συχνοί και συστηματικοί έλεγχοι εισιτηρίων μέσα στα συγκοινωνιακά μέσα, θα εξασφαλιστούν με την πρόσληψη 100 νέων ελεγκτών κομίστρου.

Στις παρατηρήσεις των δημοσιογράφων ότι οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας όλο και υποβαθμίζονται συνειδητά, ότι έχουν μετατραπεί σε τροφοδότες του μετρό σε βάρος της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης πολλών περιοχών κλπ., ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΑ δεν είχε κάτι να πει, όπως δεν ανέφερε λέξη για το ανθρώπινο δυναμικό των αστικών συγκοινωνιών, που εργάζεται σε ιδιαίτερα αντίξοες κυκλοφοριακές και όχι μόνο συνθήκες, με εξοντωτικά ωράρια.

Κατά τα άλλα, ο Γ. Παπαβασιλείου είπε ότι το μήκος των λεωφορειολωρίδων θα αυξηθεί μέχρι το 2004, στα 50 χλμ. από 22 χλμ. που είναι σήμερα, προαναγγέλλοντας την καθιέρωση λεωφορειολωρίδας στη Λεωφ. Αλεξάνδρας και στις δύο κατευθύνσεις. Τέλος, ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιτραπεί η κυκλοφορία των ταξί σε ορισμένες λεωφορειολωρίδες για συγκεκριμένες ώρες, π.χ., 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 7 μ.μ. - 9 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ