Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δίκη πολιτικής σκοπιμότητας

Τέσσερα στελέχη του Κόμματος δικάζονται επειδή συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των ναυτεργατών

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης οδηγούν κυβέρνηση και εφοπλιστές - επιστρατεύοντας τον αντεργατικό νόμο - έκτρωμα 330 και ψευδείς κατηγορίες - τέσσερα στελέχη του ΚΚΕ και 2 στελέχη της «Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας»! Το «παράπτωμά» τους ήταν ότι συμπαραστάθηκαν στον μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών το Γενάρη του 1997.

Πρόκειται για τα στελέχη του Κόμματος: Παρασκευάς Γεωργούλας, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου.Ηλίας Βουλβούλης, μέλος του Γραφείου της Νομαρχιακής Επιτροπής, αρχισυντάκτης του «Νέου ΕΜΠΡΟΣ» και δημοτικός σύμβουλος Αγιάσου. Βαγγέλης Χριστοδούλου, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Μυτιλήνης και Νίκος Μπουλμπούλης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων. Η δίκη έχει οριστεί στις 25 του Γενάρη.

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καταγγέλλει το απαράδεκτο γεγονός και τονίζει ότι τα 4 στελέχη κατηγορούνται γιατί δήθεν χρησιμοποίησαν «σωματική βία» για να «απωθήσουν» τους οδηγούς των φορτηγών να επιβιβάσουν τα φορτηγά τους στο «ΜΥΤΙΛΗΝΗ».

«Η αλήθεια όμως είναι - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - ότι οι τέσσερις μαζί με άλλους συνδικαλιστές και εκπροσώπους μαζικών φορέων του νησιού μας, βρέθηκαν στο χώρο επιβίβασης του πλοίου για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς ναυτεργάτες του πλοίου και να αποκρούσουν από κοινού τις τρομοκρατικές και εκβιαστικές ενέργειες κυβέρνησης και εφοπλιστών σε βάρος των ναυτεργατών. Το αποτέλεσμα ήταν η προπηλάκιση και η απόπειρα σύλληψής τους από τα όργανα του Λιμενικού Σώματος».

«Με τη δίκη αυτή, στόχος της κυβέρνησης και των μηχανισμών της - τονίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή - είναι να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων της Λέσβου σε μια περίοδο που αμφισβητούν έντονα την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι συνέχεια των τρομοκρατικών μέτρων, που εφαρμόζει η κυβέρνηση, όπως η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τους μαθητές, τα αγροτοδικεία που στήνονται σ' όλη την Ελλάδα, οι προβοκάτσιες και ο αγοραίος αντικομμουνισμός. Προσπαθούν να αποτρέψουν τη μετουσίωση της λαϊκής αγανάκτησης σε οργανωμένο λαϊκό μέτωπο που θα βάλει τέρμα στην πολιτική τους».

«Ας γνωρίζουν όμως - καταλήγει η ανακοίνωση - ότι τέτοιες ενέργειες δεν πτοούν τους κομμουνιστές, απεναντίας χαλυβδώνουν τη θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ