Τρίτη 5 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα προνόμια στους επιχειρηματίες των ΜΜΕ

Κατά παραγγελία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο των ΜΜΕ είναι η τροπολογία που κατατέθηκε προχτές από την κυβέρνηση στο νομοσχέδιο που αφορά στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι». Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα για συζήτηση και ψήφιση στο Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Η τροπολογία περιέχει διατάξεις που διευκολύνουν τις συγχωνεύσεις ανάμεσα σε επιχειρηματικά συγκροτήματα, παρέχει σειρά προνομίων ειδικά σε ό,τι αφορά την αδειοδότηση ενώ προαναγγέλλει και χιλιάδες απολύσεις.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, περιέχονται ρυθμίσεις που τροποποιούν το νόμο 3592/2007 «προκειμένου να είναι δυνατόν να καθοριστεί ρητά τι είδους ενέργειες επιτρέπονται στο πλαίσιο κοινής διευθέτησης ΜΜΕ που ανήκουν στον ίδιο όμιλο», ρυθμίζονται ζητήματα ώστε «να καταστεί δυνατόν στα ηλεκτρονικά Μέσα να πραγματοποιούν οικονομίες κλίμακας, όπως με τη χρήση κοινών στούντιο ή δυνατότητα συνυπολογισμού στο ελάχιστο προσωπικό που πρέπει να απασχολείται σε τηλεοπτικούς σταθμούς σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις (ομίλους) κ.ά.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ