Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τέλος εποχής για Τσάβι

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη ο 34χρονος μέσος Τσάβι, παραδέχτηκε πως δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος. «Εχω πάρει την απόφαση να σταματήσω από την Εθνική ομάδα. Εχει τελειώσει ο χρόνος μου εκεί. Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια. Ηταν φανταστικά για εμένα», ήταν η τοποθέτηση του πολύπειρου άσου των Καταλανών.

Μαζί με τους «φούριας ρόχας», ο Τσάβι έφτασε στην κορυφή του κόσμου το 2010, όταν και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική. Φυσικά, εκτός από την κορυφαία αυτή διάκριση, έχει αναδειχθεί και δύο διαδοχικές φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2008, 2012).

Εκτός των άλλων βρίσκεται στη δεύτερη θέση (πίσω από τον Ικερ Κασίγιας) στη σχετική λίστα με τους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική Ισπανίας, έχοντας συνολικά 133, ενώ έχει σκοράρει και 13 φορές. Φυσικά η εν λόγω απόφαση δεν θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστη από την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μια ευχαριστήρια φωτογραφία τιμής ένεκεν για όσα έχει προσφέρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ