Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Φιλικά προετοιμασίας για την Εθνική μπάσκετ

Για το Πο της Γαλλίας, όπου θα δώσει τρία φιλικά με Σερβία, Γαλλία, Κροατία, αναχώρησε χτες η Εθνική ομάδα μπάσκετ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, δήλωσε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για το τουρνουά. «Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με τη δουλειά που έχει γίνει. Τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Οπως έχω ξαναπεί, το ένα κομμάτι είναι η νέα φιλοσοφία που πρέπει να περάσει και να την αφομοιώσουν οι παίκτες. Το άλλο είναι η διάθεση που υπάρχει και κάθε μέρα να βάζουμε το κάτι παραπάνω, να γινόμαστε καλύτεροι, ώστε φτάνοντας προς το τέλος να είμαστε αν είναι δυνατόν στο 90% έτοιμοι. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, το να βάλουμε όλους τους παίκτες να βρεθούν στην ίδια φυσική κατάσταση. Γι' αυτό και ο καθένας είχε διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικές αποθεραπείες και ούτω καθεξής για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης για τα συνεχιζόμενα παιχνίδια. Θεωρώ πως τα έχουμε καταφέρει. Εχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά, οι συνεργάτες μου, το ιατρικό επιτελείο, οι ίδιοι οι παίκτες... Σε αυτό το κομμάτι είμαστε αρκετά καλά και ελπίζω να μην έχουμε προβλήματα μέχρι και που θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια».

Για την απουσία του Νικ Καλάθη λόγω τιμωρίας είπε: «Είναι πολύ σημαντική απουσία. Σίγουρα σε μια καινούργια κατάσταση όπως είναι αυτή της Εθνικής θα θέλαμε να αγωνιστεί. Θα τον έχουμε στα δύο φιλικά με την Τουρκία. Από κει και πέρα θα βγουν τα συμπεράσματα που θα πρέπει να βγουν και θα είναι σημαντικά για την υπόλοιπη ομάδα. Να δούμε ο καθένας πώς θα ταιριάξει, να βρούμε τη σωστή χημεία. Στο πρώτο παιχνίδι περιμένω ένα 50-60% ετοιμότητας από την ομάδα και μετά ελπίζουμε πως κάθε μέρα θα γινόμαστε και καλύτεροι».

Ο Νίκος Ζήσης, από την πλευρά του, δήλωσε: «Πιστεύω πως η ομάδα είναι σε καλό δρόμο. Τα φιλικά είναι το καλύτερο τεστ για να δείξουμε σε τι φάση βρισκόμαστε και θα δούμε τις αδυναμίες μας. Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι πως φέτος έχουμε μόνο δυνατά φιλικά και αυτό είναι καλό, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κουραστεί να κερδίζουμε στα φιλικά και στα επίσημα να μην πηγαίνουμε τόσο καλά. Είναι ευκαιρία να παίξουμε περισσότερο και θα ευχαριστηθούμε λίγο παραπάνω από τη μονοτονία των προπονήσεων. Είμαστε μια ομάδα με νέο προπονητή, με αρκετά νέα παιδιά, αλλά τα φιλικά με τα επίσημα είναι τελείως διαφορετικά».

Το πρόγραμμα του τουρνουά

Παρασκευή 8/8: 19.00 Σερβία - Ελλάδα, 21.30 Γαλλία - Κροατία

Σάββατο 9/8: 17.30 Κροατία - Σερβία, 20.00 Γαλλία - Ελλάδα

Κυριακή 10/8: 19.00 Ελλάδα - Κροατία, 21.30 Γαλλία - Σερβία


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ