Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εκτός Champions League ο Παναθηναϊκός

Την ήττα με 2-1 μέσα στη Λεωφόρο γνώρισε προχτές το βράδυ ο Παναθηναϊκός και έτσι πολύ νωρίς έμεινε εκτός προκριματικών Champions League. Οι «πράσινοι» θα δοκιμάσουν την τύχη τους στα play off του Europa League.

Με αυτογκόλ του Αρσλάναγκιτς, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 1-0 της Σταντάρ Λιέγης. Στο 17', ο Μπεργκ έκλεψε την μπάλα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή κι επιχείρησε την παράλληλη μπαλιά. Στη φάση μπήκε ο Αρσλάναγκιτς, ο οποίος έστειλε κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η ισοφάριση για τους Βέλγους ήρθε στο 36' με τον Μπομπό. Εξαιρετική μπαλιά του Ντε Καμάργκο για τον Μπομπό, ο οποίος πλάσαρε με πολύ ωραίο τρόπο πάνω από τον Κοτσόλη για το 1-1. Ο Μποκού στο 41' έκανε την πλήρη ανατροπή, όταν σούταρε από διαγώνια θέση με το δεξί και έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο αριστερό παραθυράκι του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν μπορούσε να αποκρούσει.

Στην επανάληψη δεν σημειώθηκε άλλο τέρμα, με τους «πράσινους» να έχουν δυο δοκάρια, να χάνουν ευκαιρίες, αλλά τελικά να μην αλλάζει το σκορ και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια των προκριματικών του Champions League.

Από τις σημαντικές στιγμές του αγώνα η είσοδος στο παιχνίδι στο 20' του Πολ Ζοσέ Μποκού, ο οποίος αναστάτωσε την άμυνα του Παναθηναϊκού ανατρέποντας τις ισορροπίες, ενώ ο Εϊτζι Καβασίμα κράτησε για τη Σταντάρ το υπέρ της αποτέλεσμα, όταν οι υπόλοιποι έδειχναν να λυγίζουν από την κούραση. Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό, η χρησιμοποίηση του, προερχόμενου από τραυματισμό, Μλάντεν Πέτριτς αποδείχθηκε ατυχής επιλογή. Η συνεισφορά του Κροάτη επιθετικού ήταν περιορισμένη, περισσότερο κακό έκανε στη λειτουργία του Παναθηναϊκού παρά ωφέλησε. Ασχημα κοντρόλ και κακές πάσες καθυστερούσαν την ανάπτυξη.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Μέντες (56' Καρέλης), Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς (56' Κλωναρίδης, 66' Ντίνας), Μπεργκ.

Σταντάρ: Καβασίμα, Σταμ, Αρσλάναγκιτς, Τεϊσέιρα, Βαν Ντάμε, Καρσελά (54' Γουάτ), Μπιά (20' Μποκού), Σιμάν, Ντε Καμάργκο, Μπομπό (71' Αντάρεβιτς), Λουμάντζα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ