Κυριακή 3 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές ιδέες

Νοσταλγικά...

Ανασύραμε από τα βάθη και τα πλάτη της βιβλιοθήκης μας αυτό το μικρό βιβλίο που κάποτε είχαμε προμηθευτεί από κάποιον μεγαλύτερο φίλο, αλλά που τώρα δε θυμόμαστε την υπόθεση. Διατρέξαμε με το βλέμμα κάποιες σελίδες, ένα αμυδρό φως κάτι έκανε μέσα στη μνήμη μας να κινηθεί, μα αμέσως μετά έσβησε. Αυτά τα μικρά βιβλιαράκια «Εκλεκτά έργα: Εγκλημα στο πανεπιστήμιο» Εκδοτική Εταιρία «Ο Φοίβος» - Αθήναι 1951... Αλλά υπάρχουν πολλά παλιά, εξίσου ενδιαφέροντα βιβλία, ξεχασμένα και παρατημένα από τους κατόχους τους. Βιβλία που μπορεί κανείς εύκολα να τα βρει στο Μοναστηράκι. Δε θα ήταν άσχημη ιδέα να επιδοθούμε σε νοσταλγικές... αγορές.

και... Νόστιμα

Η μεσογειακή μακαρονάδα, είναι ένα πιάτο πλούσιο σε χρωματικές αντιθέσεις, πολύ γευστικό και υγιεινό, και είναι μια συνταγή που ξεφεύγει από τη γνωστή σε όλους μακαρονάδα με κιμά και μπόλικο τυρί. Είναι ένας συνδυασμός που θα σας ικανοποιήσει εξίσου σε γεύση, ενώ θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεστε, χάρη στους υδατάνθρακες, τις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία, απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Τι θα χρειαστείτε: 1/2 κιλό μακαρόνια, λαζάνια ή πένες,1 ντομάτα, πιπεριές πράσινες, κόκκινες και πορτοκαλί, 1 μελιτζάνα, 1 κολοκυθάκι, 1 καρότο, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαϊντανό επίσης ψιλοκομμένο, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι βασιλικό, λίγη πάπρικα γλυκιά και λίγο πιπέρι.

Βράζουμε τα μακαρόνια και σε μια μικρότερη κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά ελαφριά με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα μυρωδικά, αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει σε κυβάκια. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα επίσης ψιλοκομμένη σε κυβάκια, και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Αφού δέσει η σάλτσα, βάζουμε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη γαβάθα και τα περιχύνουμε με τη σάλτα. Γαρνίρουμε με τυρί, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό. Μια πράσινη σαλάτα είναι ό,τι πρέπει για να συνοδέψει τη μεσογειακή αυτή μακαρονάδα που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο πιάτο σας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ