Κυριακή 3 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αχιλλέας Κωστόπουλος

Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης

«Η τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς με αμέτρητα επεισόδια, εργοδοτικές αυθαιρεσίες, δεν είναι ένα φαινόμενο ξεκομμένο από την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας που καθημερινά το νιώθουμε στο πετσί μας, στο γιαπί, στα μεγάλα εργοτάξια και γενικά σε όλους τους χώρους εργασίας, στην παιδεία, στα σχολεία, στον κόσμο της υπαίθρου.

Ολα αυτά είναι αποτελέσματα της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζει να ασκείται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στις μέρες μας, γυρνώντας μας δεκαετίες πίσω. Σήμερα η ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία που ασκείται από την κρατική εξουσία φτάνει μέχρι το σημείο να χαρακτηρίζει τις δεκάδες χιλιάδες εργάτες, αγρότες, φοιτητές, συνταξιούχους και άλλους λαϊκούς αγωνιστές που συσπειρώθηκαν κάτω από τα λάβαρα του ΠΑΜΕ στις πρόσφατες μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις ότι "κινούνται στα όρια της νομιμότητας".

Ολα αυτά συνδέονται άμεσα με την αναθεώρηση του Συντάγματος και ιδιαίτερα των άρθρων 25 και 28 που αφαιρεί δημοκρατικές ελευθερίες, δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Συνεπώς είναι υποχρέωση και καθήκον του εργατικού κινήματος και ολόκληρου του λαού να αγωνιστεί αποφασιστικά για να αποτρέψει την ψήφιση και εφαρμογή του νόμου αυτού και να ανατρέψει τα γενικότερα αντιλαϊκά σχέδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ