Σάββατο 9 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση εργασίας στη «Wind»

Σε στάση εργασίας από 8 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και σε συγκέντρωση στη κτήριο της λεωφόρου Αθηνών προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι της «Wind». Αντιδρούν στις απολύσεις στις οποίες προχωρά η εργοδοσία, καθώς τους τελευταίους μήνες έχουν απολυθεί, όπως υπολογίζει το σωματείο, πάνω από 30 εργαζόμενοι από όλα τα τμήματα της επιχείρησης. Οι απολύσεις συνεχίστηκαν τόσο την προηγούμενη εβδομάδα όσο και την περασμένη Πέμπτη. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, που έγινε μετά από την τελευταία απόλυση. Το σωματείο απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι απολύσεις, να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου και να προσέλθει η διοίκηση σε συζήτηση για την επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση.

Στην τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε το επιχειρησιακό σωματείο, ο διευθυντής προσωπικού αρνήθηκε ακόμα και το γεγονός ότι απολύονται εργαζόμενοι. Η εταιρία αναφέρεται στις απολύσεις ως απόφαση για «λήξη της συνεργασίας» που παίρνουν «από κοινού» ο εργαζόμενος και η επιχείρηση. Επανέλαβε ακόμα τους προσχηματικούς λόγους για τους οποίους η διοίκηση δεν προσέρχεται στη συζήτηση για την υπογραφή Σύμβασης. Με δεδομένο ότι η επιχειρησιακή Σύμβαση λήγει στο τέλος του μήνα, η επιχείρηση φαίνεται πως έχει σκοπό να «ξεμπερδεύει» με τα δικαιώματα των παλιότερων εργαζομένων.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ). Ο πρόεδρός του, Αλέκος Περράκης, χαιρέτισε την κινητοποίηση και υπογράμμισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να δώσουν τη μάχη για την ανανέωση των επιχειρησιακών Συμβάσεων αλλά και για την υπογραφή Σύμβασης για όλο τον κλάδο. Στην τακτική της αντικατάστασης παλιότερων εργαζομένων από «ενοικιαζόμενους», χωρίς δικαιώματα και στην ανακύκλωση του προσωπικού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Forthnet - Netmed», Κώστας Θεοδωρόπουλος. Η «Forthnet» εφαρμόζει σταθερά την τακτική αυτή και μάλιστα την περασμένη Τρίτη έκανε 5 νέες απολύσεις. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι και άλλων επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου, όπως της «Ιντρακόμ» και της «360 Connect», καθώς και σωματειακών επιτροπών του κλαδικού συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ